Vasárnap nem maradhatunk süti nélkül. Behatárolt lehetőségeimet számba véve, no meg az itthon fellelhető alapanyagokat, emellett döntöttem. Édesem szerint jól.
A cukrozott tejet felforraltam és a szélesmetéltet beleszórtam. Alacsony hőfokon megfőztem a tésztát.
A még forró tésztáhot hozzákevertem a vajat, majd a darált diót. Akkor jó az állaga, ha kicsit szottyos.
Két tojást szétválasztottam. A fehérjét habosra, a sárgáját krémesre kevertem cukorral.
A sárgáját hozzákevertem a tésztához és vajjal kikent jénaiba tettem.
Végül a fehérjét ráhalmoztam a tetejére és 180 fokos sütőben addig sütöttem, míg a fehérje pirosra nem sült. Kb. 20 perc.
Hozzávalók:
- 1/4 kg szélesmetélt
- 1/2 l tej
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- cukor igény szerint (nem írok mennyiséget, mert Édesem szerint kevés a cukor benne, szerintem ippeg elég)
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: