A tepsiben sült ételek a kedvenceim. Szinte kifogyhatatlan a tárház. Rengeteg féle módon variálható, miket pakolunk össze. Mire felmelegszik a sütő, addigra a tepsiben is összeáll a sütésre várók sora.
Ma ezeket válogattam össze: csirkeszárny, hagyma, jó sok fokhagyma.
Sóztam, borsoztam, meglocsoltam egy kis szójaszósszal és pár csepp csípős csiliszósszal. Kézzel jó alaposan átforgattam, elegyengettem a tepsiben és már mehet is a sütőbe.
200 fokon jó fél órát sütöttem lefedve, majd a fóliát levéve, légkeveréssel adtam neki, hogy szép pirosra süljön.
A salátához összevágtam a fejessalátát, a kígyóuborkát, a paradicsomot, a lilahagymát. Pici cukrozott ecetes vízben megforgattam, fokhagymás tejfölt öntöttem rá. Végül pirított kenyérkockákkal szórtam meg.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- világos szójaszósz, csípős csiliszósz, só, bors
- a salátához: fejessaláta, kígyóuborka, paradicsom, lilahagyma, tejföl, 1 gerezd fokhagyma, egy maréknyi pirított kenyérkocka
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: