Konyhagyári capriccio

Fokhagymás, hagymás csirkeszárnyak, friss salátával

Fokhagymás csirkeszárnyak

A tepsiben sült ételek a kedvenceim. Szinte kifogyhatatlan a tárház. Rengeteg féle módon variálható, miket pakolunk össze. Mire felmelegszik a sütő, addigra a tepsiben is összeáll a sütésre várók sora.

Ma ezeket válogattam össze: csirkeszárny, hagyma, jó sok fokhagyma.

Sóztam, borsoztam, meglocsoltam egy kis szójaszósszal és pár csepp csípős csiliszósszal. Kézzel jó alaposan átforgattam, elegyengettem a tepsiben és már mehet is a sütőbe.

200 fokon jó fél órát sütöttem lefedve, majd a fóliát levéve, légkeveréssel adtam neki, hogy szép pirosra süljön.

A salátához összevágtam a fejessalátát, a kígyóuborkát, a paradicsomot, a lilahagymát. Pici cukrozott ecetes vízben megforgattam, fokhagymás tejfölt öntöttem rá. Végül pirított kenyérkockákkal szórtam meg.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • világos szójaszósz, csípős csiliszósz, só, bors
  • a salátához: fejessaláta, kígyóuborka, paradicsom, lilahagyma, tejföl, 1 gerezd fokhagyma, egy maréknyi pirított kenyérkocka

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!