Konyhagyári capriccio

Trikolor nokedli sült kolbásszal

Kolbászos nokedli

Nokedli, galuska, nevezzük akárhogy, köretként, főételnek bármikor jöhet.

Most egy gyors vacsora készült, színessé téve háromféle színű kaliforniai paprikával, az ízlelőbimbók is kaptak egy kis sokkot a csípős, füstölt kolbásztól.

Lisztből, egy tojásból, víz hozzáadásával galuskatésztát készítettem. Nem szabad nagyon kidolgozni, hogy könnyű legyen a tészta.

Egy nagyobb serpenyőben zsírt forrósítottam, belekarikáztam és megpirítottam a kolbászt, a felkockázott paprikákat közéjük dobtam és együtt pirítottam tovább, míg meg nem puhultak.

A nokedlit forrásban levő vízbe szaggattam, majd a kolbászos, paprikás raguban alaposan összeforgattam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg liszt
  • 1 tojás
  • 15 dkg csípős füstölt kolbász
  • 1/2 piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
  • 1 ek. zsír

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!