Konyhagyári capriccio

Kárpáti borzaska a szülinapos kedvére

Kárpáti borzaska

A szülinap az szülinap. Ilyenkor még inkább a Kedves kedvére kell tenni, amit szívesen teszek. Így került az ünnepi asztalunkra ez az igazán szeretnivaló finomság.

Nyersen lereszeltem a krumplit, felét a sajtreszelőn, felét az almareszelőn. Gyorsan hozzáütöttem és elkevertem a tojásokat, hogy a krumpli ne barnuljon meg. Sóztam, borsoztam és annyi liszttel kevertem össze, hogy egy közepesen sűrű tésztát kapjak.

A szűzpecsenyét rézsútosan felszeteltem, kicsit kiklopfoltam, megsóztam. 

Lisztbe hempergettem a szeleteket és a masszába mártottam. Közepesen forró zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütöttem.

Tálaláskor zúzott fokhagymával elkevert tejfölt tettem rá és reszelt sajttal megszórtam.

Nem is kíván más köretet, mint friss zöldségekből készült, remulád mártásos salátát.

Tipp: csirkemellből, filézett csirkecombból, pulykamellből is készülhet, de aki a sertéshúst szereti, válaszhatja a karajt vagy a tarját is.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg sertés szűzpecsenye
  • 1/2 kg krumpli
  • 2 egész tojás
  • liszt, amennyit felvesz a krumpli
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 10 dkg sajt, tetszőleges

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!