Konyhagyári capriccio

Bableves füstölt csülökkel, csipetkével

Babgulyás füstölt hússal

Reggel kinéztem az ablakon és minden fehér volt a zúzmarától. A fű, a kisház teteje. Hiába mutat a naptár márciust, csak nem akar tavaszodni? 

Engem befolyásol az időjárás, hogy milyen ételt készítsek. Ezért ma ezt a jó kiadós levest találtam megfőzni. Persze Péter is biztatott, mert nagy kedvence.

A csülköt egy jó nagy fazékban hideg vízben feltettem főzni pár babérlevél kíséretében. 

Míg fődögélt a csülök, felvagdostam a zöldségeket: hagymát, fokhagymát, fehérrépát, sárgarépát és a zellert. 

Mikor a csülök megpuhult – ez kb. 2 óra – hozzáadtam a zöldségeket és a babot.

Füstölt csülök bableves

Eközben 1 tojásból és lisztből tésztát gyúrtam (sót nem tettem bele, a leves épp elég sós volt) és helyes kis csipetkéket szaggattam. 

A zöldségek ennyi idő alatt puhára is főttek, így csak csipetkékre várt a leves, hát ment is bele izibe’.

Végül megszórtam felaprított petrezselyemmel.

A csülköt emberes szeletekre vágtam tálaláskor.

Aki szereti, tejfölt is tegyen rá.

 

Hozzávalók 4 főre:

  • kb. 1 kg füstölt sertés hátsó csülök
  • 1/2 kg mirelit tarkabab
  • 1 fej hagyma
  • 3 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 öklömnyi zellergumó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • a csipetkéhez 1 tojás és liszt
  • a tálaláshoz tejföl

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!