Konyhagyári capriccio

Mediterrán csirkecombok zöldséges rizs ágyon

Mediterrán csirkecombok zöldséges rizs ágyon

Cseppet sem  szegte kedvem, hogy a tegnapi verőfényes idő után ma szomorkásabb, esős a vasárnap.

Vidám színekkel, sok-sok zöldséggel mediterrán hangulatot csempésztem mai ebédünkbe.

A csirkecombokat feldaraboltam, sóztam, borsoztam, cayenne borssal megszórtam, citromlével alaposan meglocsoltam, két órát pihentettem, majd erős tűzön, kevés olívaolajban mindkét oldalát elősütöttem.

A visszamaradt forró olajban egy kockára vágott hagymát, lilahagymát, két paradicsomot, piros, sárga és zöld kaliforniai paprikát, négy gerezd fokhagymát, fél marék fekete olajbogyót, a kinyomott citrom héját kicsit megpirítottam.

A tűzálló tálba beleszórtam a jázmin rizst, belekevertem a zöldségeket és a pecsenyelét. Felöntöttem annyi zöldséges alaplével (leveskockából) amennyi ellepi, oreganóval és kakukkfűvel fűszereztem.

Az elősütött csirkecombokat bőrükkel lefelé beleültettem és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. Kb. 50 perc. A sütés végefelé a combokat megfordítottam, hogy a bőrös felük szépen megpiruljon.

A rizs ez idő alatt szépen megfő, megpirul.

Igazi vendégváró étel. Egy pohár száraz roséval kínáltam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 3 db csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1/2-1/2 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szem paradicsom
  • 15 dkg jázmin rizs
  • zöldségleves alap (leveskockából)
  • 2 db citrom
  • só, bors, cayenne bors, kakukkfű, oregano

Mediterrán csirkecombok zöldséges rizs ágyon

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!