Cseppet sem szegte kedvem, hogy a tegnapi verőfényes idő után ma szomorkásabb, esős a vasárnap.
Vidám színekkel, sok-sok zöldséggel mediterrán hangulatot csempésztem mai ebédünkbe.
A csirkecombokat feldaraboltam, sóztam, borsoztam, cayenne borssal megszórtam, citromlével alaposan meglocsoltam, két órát pihentettem, majd erős tűzön, kevés olívaolajban mindkét oldalát elősütöttem.
A visszamaradt forró olajban egy kockára vágott hagymát, lilahagymát, két paradicsomot, piros, sárga és zöld kaliforniai paprikát, négy gerezd fokhagymát, fél marék fekete olajbogyót, a kinyomott citrom héját kicsit megpirítottam.
A tűzálló tálba beleszórtam a jázmin rizst, belekevertem a zöldségeket és a pecsenyelét. Felöntöttem annyi zöldséges alaplével (leveskockából) amennyi ellepi, oreganóval és kakukkfűvel fűszereztem.
Az elősütött csirkecombokat bőrükkel lefelé beleültettem és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. Kb. 50 perc. A sütés végefelé a combokat megfordítottam, hogy a bőrös felük szépen megpiruljon.
A rizs ez idő alatt szépen megfő, megpirul.
Igazi vendégváró étel. Egy pohár száraz roséval kínáltam.
Hozzávalók 2 főre:
- 3 db csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1/2-1/2 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szem paradicsom
- 15 dkg jázmin rizs
- zöldségleves alap (leveskockából)
- 2 db citrom
- só, bors, cayenne bors, kakukkfű, oregano
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: