Konyhagyári capriccio

Stroganoff szűzérme krokettel

Stroganoff szűzérme krokettel

Nosztalgia étel került ma az asztalunkra. Még a 80-as évek elején jártam Krakkóban, ahol először ettem Stroganoff bélszínt. A séf az asztalunknál készítette el a szemünk láttára ezt a pazar ízvilágú ételt. Kedvencünkké is vált. Azóta többször is főztem, leginkább ünnepi alkalmakkor.

Péter szülinapi köszöntése 3. felvonásához ért, nagy a család, nehéz egy napra összeterelgetni őket. 

Szerintem ő sem bánta, hogy ismét egy fogára való étellel leptem meg.

A bélszín helyett szűzérméből készült, ami kicsit kedvezőbb árú és mit sem von le élvezeti értékéből.

A Stroganoff titka, hogy minden hozzávalót hasonló méretű csíkokra vágjunk fel.

Stroganoff szűzérme

Elővettem egy mélyebb wokot, a felcsíkozott szűzérmét sötét szójaszószban megforgattam és erős tűzön kevés olajban megpirítottam. 

Kiszedtem egy tálba.

Majd következett a gomba. Ezt is erős tűzön pirítottam. Fontos, hogy ne főjön, hanem piruljon.

Ezt is kiszedtem egy tálba.

Jöhet a szalonna. Miután kisült a zsírja, hozzáadtam a hagymát és az uborkát. Puhára pároltam. 

Visszatettem a húst és a gombát a wokba, vadfűszer keverékkel megszórtam, borsoztam, pár kocka piros kaliforniai paprikát dobtam rá és lassú tűzön összepároltam őket egy pohárka fehérbor társaságában.

Végül főzőtejszínt öntöttem bele és összeforraltam.

Burgonyakrokett volt a köret hozzá.

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg sertés szűzpecsenye
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3-4 db csemege uborka
  • 1 fej hagyma
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 1 dl fehér száraz bor
  • 2 dl főzőtejszín
  • sötét szójaszósz a pácoláshoz
  • vadfűszer keverék, bors

 

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!