Talán ismertek már annyira, hogy minden ételt kicsit a magam szája íze szerint módosítok, csavarok egyet rajta.
“A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.”
írja blogja mottójában Gabi bloggertársam. És ezt annyira magaménak érzem. Érdemes hozzá is bekukkantanod, szuper recepteket találsz.
De térjünk vissza az ebédünkhöz, mert így járt ez a klasszikus francia egytálétel is. Mondanom sem kell, láblógatós ez is a javából. Kicsi előkészület, aztán hadd rotyogjon.
A csirkét alkatrészeire bontottam, besóztam. Vajat egy kis zsírral felhevítettem és a csirkedarabokat erős tűzön elősütöttem.
Kiszedtem egy tálba és a visszamaradt zsiradékban a felkockázott húsos füstölt szalonnát, a negyedekre vágott hagymát, gombát, az egész fokhagymagerezdeket és a nagyobb darabokra vágott sárgarépát kicsit megpirítottam.
Egy evőkanálnyi liszttel megszórtam, átkavartam.
Visszapakolásztam az elősütött csirkedarabokat a zöldségek mellé, belezúdítottam egy darabos paradicsom konzervet, felöntöttem egy pohár vörösborral és egy deci húsalaplével. Fűszereztem frissen őrölt borssal, borókabogyóval, babérlevéllel.
Lassú tűzön rotyogtattam 3 órán keresztül. Néha meglátogattam, kavartam rajta egyet.
Ez idő alatt szépen besűrűsödött a ragu.
Kevés vajban átpároltam a zöldborsót. A negyedelt gombát erős tűzön vajon megpirítottam. Tálaláskor a ragu mellé szervíroztam.
Drágám készítette hozzá a lepénykenyérkét, ami annyira klasszul illik ehhez az ételhez. Nem átallotunk tunkolni a raguból. Mennyei!!!
Hozzávalók 2 főre:
- 1 db kb. másfél kilós csirke
- 5 dkg húsos füstölt szalonna
- 30 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv darabos paradicsom
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 dl húsalaplé
- egy maréknyi mirelit zöldborsó
- só, bors, borókabogyó, babérlevél
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: