Klasszikus vasárnapi ebéd a rántott hús. Hogy mégse legyen unalmas, a fűszerezéssel tettem különlegessé.
A csirkemellet felcsíkoztam, besóztam.
A panírozáshoz a tojást felvertem és fűszereztem borssal, cayenne borssal, oreganoval, fokhagyma granulátummal.
A csirkemell csíkokat lisztbe, a fűszeres tojásba, a paprikás liszt és zsemlemorzsa keverékébe forgattam. Újból tojásba, végül a paprikás liszttel kevert zsemlemorzsába.
Garantáltan nem szárad ki a mell ily módon sütés közben.
Közepes hőfokon olajban megsütöttem.
A steak burgonya elkészítését itt találod.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 db filézett csirkemell
- 2 db tojás
- só, bors, cayenne bors, oregano, fokhagyma granulátum, pirospaprika
- liszt
- zsemlemorzsa
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: