Tegnapról maradt egy kis gomba, így ehhez igazítottam mai ebédünket.
A tarját kicsit kiklopfoltam, sóztam, borsoztam és mustárral bekenegettem. Hagytam egy picit érlelődni, addig elkészítettem a steak burgonyát, melynek elkészítését itt találjátok.
A tarjaszeleteket lisztbe forgattam és erős tűzön egy kanálnyi felforrósított zsírban elősütöttem.
A húsokat egymás mellé rendeztem egy hőálló tálba, meglocsoltam a sütésből maradt zsírral és 180 fokos sütőben, lefedve 1/2 órát sütöttem.
A gombát negyedekre vágtam és forró vajban átpirítottam. Sóztam, borsoztam. Utólag, mert így nem enged a sótól levet. Így nem fő, hanem szép pirosra sül.
Visszavettem a hőmérsékletet és hozzákevertem a főzőtejszínt. Ezzel elég csak összemelegíteni.
Duplapaníros, különlegesen finom fűszerezésű csirkemell csíkok is sültek, hogy teljes legyen a vasárnapi ebédünk. Ennek leírását itt találod.
Hozzávalók 2 főre:
- 40 dkg sertéstarja
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 dl sűrű főzőtejszín
- 1/2 kg burgonya
- só, bors, mustár
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek