Konyhagyári capriccio

Tarja tejszínes gombával

Tarja tejszínes gombával

Tegnapról maradt egy kis gomba, így ehhez igazítottam mai ebédünket.

A tarját kicsit kiklopfoltam, sóztam, borsoztam és mustárral bekenegettem. Hagytam egy picit érlelődni, addig elkészítettem a steak burgonyát, melynek elkészítését itt találjátok.

A tarjaszeleteket lisztbe forgattam és erős tűzön egy kanálnyi felforrósított zsírban elősütöttem.

A húsokat egymás mellé rendeztem egy hőálló tálba, meglocsoltam a sütésből maradt zsírral és 180 fokos sütőben, lefedve 1/2 órát sütöttem.

A gombát negyedekre vágtam és forró vajban átpirítottam. Sóztam, borsoztam. Utólag, mert így nem enged a sótól levet. Így nem fő, hanem szép pirosra sül.

Visszavettem a hőmérsékletet és hozzákevertem a főzőtejszínt. Ezzel elég csak összemelegíteni.

Duplapaníros, különlegesen finom fűszerezésű csirkemell csíkok is sültek, hogy teljes legyen a vasárnapi ebédünk. Ennek leírását itt találod.

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 40 dkg sertéstarja
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 dl sűrű főzőtejszín
  • 1/2 kg burgonya
  • só, bors, mustár

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!