Nemzeti ünnepünkön igyekeztem ebédünket is kicsit ünnepivé tenni. Persze a csavar most sem maradt el.
Olvasd csak!
A sertéscombot apró kockákra vágtam.
A feldarabolt hagymát és a köménymagot zsíron megfonnyasztottam, majd erős tűzön a húst megpirítottam. Egy evőkanálnyi sötét szójaszószt öntöttem rá, belereszeltem a fokhagymát és közepes tűzön puhára pároltam. Főzés közben egy kevés vörösborral pótoltam az elfőtt lét.
Miután ily módon most készítettem először ezt az ételt, magam is megdöbbentem amikor megkóstoltam, mert a hús íze olyan testes volt, mintha marha vagy vadhús lenne, köszönhetően a szójaszósznak, ami ennyire markánssá teszi az ízeket. Hogy egy kicsit kisímuljanak az ízek, 2 evőkanálnyi főzőtejszínt kevertem bele.
Erre válaszul egy könnyed zöldséges galuska lett a köret. Naná, hogy ebben is van csavar.
A zsenge retek levelét megkóstoltam, vajon milyen lehet. Klassz, kicsit csípős friss íze van. Nosza pár levelet összeapróztam, csak úgy, mintha petrezselymet vágnék és a galuska tésztájába kevertem.
Zsiradékban megpároltam egy fél picire kockázott piros kaliforniai paprikát és erre szedtem ki a kifőtt galuskát.
Kicsit aggódtam, Édesem hogy veszi újításaimat, de szerencsére nagyon ízlett neki.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. sötét szójaszósz
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 kk. egész kömény
- 2 ek. főzőtejszín
A galuskához:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 db zsenge reteklevél
- 1/2 db piros kaliforniai paprika
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: