Bevallom, köretnek leginkább a krumplit szeretem. Szerencsére olyan változatosan elkészíthető, hogy meg sem unható.
A mai kacsasülthöz krumplifelfújtat választottam, ami nagyon jó kísérője.
A burgonyákat meghámoztam és kockára vágva sós vízben megfőztem. A levet leöntöttem róla és hagytam langyossá hűlni.
A tojások sárgájával, a tejjel és a szobahőmérsékletű vajjal krémesre kevertem, utánízesítettem egy kis sóval és frissen reszelt szerecsendióval, majd a tojásfehérje felvert habját óvatosan beleforgattam. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt sütőtálba tettem és 180 fokon, nagyjából 3/4 órát sütöttem, míg a teteje szépen megpirult.
Kivéve a sütőből még forrón 2 evőkanálnyi olvasztott vajjal meglocsoltam.
Hozzávalók 2 főre:
- 4-5 szem krumpli
- 5 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2 tojás
- só, szerecsendió
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: