Mindketten nagyon szeretjük a csirkemájat. Sokféleképp elkészíthető, ma ezt találtam ki:
Zsíron megfonnyasztottam a hagymát, beletettem egy felkockázott paradicsomot és egy felkarikázott hegyes erőspaprikát. Sóztam, borsoztam, megszórtam majorannával és pirospaprikával, pici vörösbort öntöttem bele és puhára pároltam.
Külön serpenyőben zsírt hevítettem és a félbe vágott csirkemájat erős tűzön megpirítottam. Só, bors, majoranna erre is került.
A cserépedényben felforrósítottam a zsírt és a felkockázott krumplit beleforgattam. Megsóztam és 220 fokos sütőben pirosra sütöttem.
Bármilyen hihetetlen, de nagyon jól illik a májhoz a rukkola kesernyés íze.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg csirkemáj
- 1/2 kg krumpli
- 2 fej hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- só, bors, pirospaprika, majoranna
- 1 marék rukkola
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: