Mondhatjuk azt is, ez a hortobágyi palacsinta. De mégsem az. Mégsem, mert a nálam szokásos csavart ebbe az ételbe is beletettem. Mert így jó főzni. Szabadon engedve a fantáziát. Megosztom veletek is, ki ne maradjatok a jóból.
A szűzpecsenyét apró pici kockákra vágtam, sóztam, borsoztam.
A serpenyőben kevés zsiradékon megfonnyasztottam a hagymát, pirospaprikával megszórtam, majd a húst hozzáadtam és erős tűzön megpirítottam. Beletettem a kicsi kockákra vágott kaliforniai paprikát, a paradicsomot és egy gerezd lereszelt fokhagymát. A főzéshez odakészített, elmaradhatatlan pohárka vörösborból löttyintettem bele, majd lassú tűzön hagytam fődögélni.
Ez idő alatt elkészítettem a palacsintát. A tojásokat krémesre kevertem, hozzáadtam a sütőport, a lisztet, a tejet, az olajat, a bubis ásványvizet. Sóztam, borsoztam. A klasszikus palacsintánál kicsit sűrűbb masszát készítettem. Egy közepes méretű krumplit nyersen belereszeltem. Apróra vágott petrezselyem zárta a sort.
A palacsintákat kisütöttem, ahogy a fotón is látszik, kicsit vastagabbakat.
A kész ragut két evőkanál tejföllel simára kevertem és a palacsintákba töltöttem.
Félbevágtam őket és rézsútosan egy hőálló tálba sorakoztattam. Majd a 150 fokos sütőbe toltam, hogy melegen maradjon.
A maradék tejfölt egy kis zsiradékkal felforrósítottam, ízesítettem sóval, borssal, egy kis csípős paprikakrémmel.
Tálaláskor a fűszeres tejföllel nyakon öntöttem a palacsintákat.
Hozzávalók 2 főre:
A raguhoz:
- 40 dkg szűzpecsenye
- 1 hagyma
- 1/2 kaliforniai paprika
- 1 szem paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1/2 dl száraz vörösbor
- 3 dl tejföl
A palacsintához (8 db):
- 2 tojás
- kb. 20 dkg liszt
- tej, ásványvíz
- 1 ek. olaj
- 1 kk. sütőpor
- 1 közepes méretű krumpli
- só, bors, petrezselyem
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: