Ez egy igazi láblógatós vacsora lett. Meg is érdemeljük a húsvéti nagytakarítás után.
Friss, picit csípős. A sült citrom mennyei ízt adott ennek a remek csirkeszárny egytálételnek.
Nagyobb darabokra felvágtam a hagymákat. A fokhagymákat megtisztítottam, egészben hagytam. A citromokat négybe szeleteltem.
A szárnyakat és a többi hozzávalót sütőtálba tettem, csirkefűszerrel megszórtam, meglocsoltam egy kis világos szójaszósszal, egy kis csípős csiliszósszal meg egy kevés olívával. Alaposan összeforgattam.
200 fokra előmelegített sütőben, lefedve 3/4 órát sütöttem.
Levettem a fóliát és még 1/4 órát légkeveréssel megpirítottam.
A citrom is isteni puha lett.
Bagettel tálaltam.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db citrom
- csirkefűszer keverék, világos szójaszósz, csípős csiliszósz, olíva olaj
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: