Konyhagyári capriccio

Ropogós bagett kovásszal

Kovászos bagett

Még meleg! ❤

Alig várom, hogy megkóstoljam Péter friss sütését. Olyan illat terjeng a házikóban…hmmmm.

A receptet idevésem izibe.

Aki szeretne igazán finom kenyeret enni, akkor csakis kovásszal készítse.

Péter a fortélyokat Limara blogjából tanulta és tanulja folyamatosan. A lépéseket itt tudod követni. Talán bonyolultnak tűnik, meg időigényesnek, de kicsi rutinnal ez naponta pár perces elfoglaltság.

Ez hathónapos kovász

 

De most már lássuk a receptet személyesen Pétertől.

Hozzávalók:

60 dkg Tüskeszentpéteri liszt (BL 80)
15 dkg jókovász
4 dl víz

A hozzávalókat összekevertem, dagasztottam, pihentettem…
A tésztát 4 felé vettem, lisztes konyharuha között keldegélt. Hajtogattam, hosszúkásra kinyújtottam, vissza a ruha közé, itt kelt kb 5 órát. 

Csendespihenőn…

210 fokra felmelegítettem a tetőcserepes sütőt (igen, jól olvastad, két darab tetőcserép van a sütő aljában, ezzel a megoldással kicsit a kemence hatását próbálom utánozni), betettem egy konzerves dobozban vizet a párához, amit félidőben kivettem.

Óvatosan beforgattam a tésztákat, gyorsan pengével megvagdostam,

Jó napozást! Kb. 25-30 perc alatt kész is lett.

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!