Még meleg! ❤
Alig várom, hogy megkóstoljam Péter friss sütését. Olyan illat terjeng a házikóban…hmmmm.
A receptet idevésem izibe.
Aki szeretne igazán finom kenyeret enni, akkor csakis kovásszal készítse.
Péter a fortélyokat Limara blogjából tanulta és tanulja folyamatosan. A lépéseket itt tudod követni. Talán bonyolultnak tűnik, meg időigényesnek, de kicsi rutinnal ez naponta pár perces elfoglaltság.
Ez hathónapos kovász
De most már lássuk a receptet személyesen Pétertől.
Hozzávalók:
60 dkg Tüskeszentpéteri liszt (BL 80)
15 dkg jókovász
4 dl víz
só
A hozzávalókat összekevertem, dagasztottam, pihentettem…
A tésztát 4 felé vettem, lisztes konyharuha között keldegélt. Hajtogattam, hosszúkásra kinyújtottam, vissza a ruha közé, itt kelt kb 5 órát.
Csendespihenőn…
210 fokra felmelegítettem a tetőcserepes sütőt (igen, jól olvastad, két darab tetőcserép van a sütő aljában, ezzel a megoldással kicsit a kemence hatását próbálom utánozni), betettem egy konzerves dobozban vizet a párához, amit félidőben kivettem.
Óvatosan beforgattam a tésztákat, gyorsan pengével megvagdostam,
Jó napozást! Kb. 25-30 perc alatt kész is lett.
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek