Konyhagyári capriccio

Furfangos tojásos nokedli medvehagymával

Tojásos nokedli

Nagypéntek van. Gyerekkorom óta ilyenkor tojásos nokedli kerül az asztalunkra.

Így ma is ezt készítettem. Persze most is kellett egy kicsi csavarintás, a tőlem már megszokott módon.

A szalonnát felkockáztam és pirosra sütöttem egy nagyobb serpenyőben. 

A krumplit lereszeltem, összekevertem a tojással, a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy galuska állagú masszát kapjak. 

Forrásban levő vízben kiszaggattam és a forró szalonnapörcökre szedtem. Átforgattam benne, hogy a füstölt zsír mindenhol átjárja a galuskát.

A felvert tojásokat megsóztam és egy maréknyi, apróra vágott medvehagymát szórtam bele.

 

Ráöntöttem a forró galuskára és rázogatva a serpenyőt csak addig sütöttem, amíg a tojás éppen megdermed. Nem szabad sokáig sütni, mert a tojás kiszárad és élvezhetetlenné válik.

Tojásos nokedli

Tálaláskor egy kis medvehagymával megszórtam és a maradék sült szalonnakockákkal díszítettem.

Elmaradhatlan kísérője ennek a fogásnak a fejes saláta.

Hozzávalók 2 főre:

  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 6 db tojás (1 a galuskához)
  • 3 db közepes krumpli
  • kb. 20 dkg liszt
  • 1 cs. medvehagyma

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!