Nagypéntek van. Gyerekkorom óta ilyenkor tojásos nokedli kerül az asztalunkra.
Így ma is ezt készítettem. Persze most is kellett egy kicsi csavarintás, a tőlem már megszokott módon.
A szalonnát felkockáztam és pirosra sütöttem egy nagyobb serpenyőben.
A krumplit lereszeltem, összekevertem a tojással, a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy galuska állagú masszát kapjak.
Forrásban levő vízben kiszaggattam és a forró szalonnapörcökre szedtem. Átforgattam benne, hogy a füstölt zsír mindenhol átjárja a galuskát.
A felvert tojásokat megsóztam és egy maréknyi, apróra vágott medvehagymát szórtam bele.
Ráöntöttem a forró galuskára és rázogatva a serpenyőt csak addig sütöttem, amíg a tojás éppen megdermed. Nem szabad sokáig sütni, mert a tojás kiszárad és élvezhetetlenné válik.
Tálaláskor egy kis medvehagymával megszórtam és a maradék sült szalonnakockákkal díszítettem.
Elmaradhatlan kísérője ennek a fogásnak a fejes saláta.
Hozzávalók 2 főre:
- 5 dkg füstölt szalonna
- 6 db tojás (1 a galuskához)
- 3 db közepes krumpli
- kb. 20 dkg liszt
- 1 cs. medvehagyma
- só
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: