Itt a húsvét! Várva várt illatok terjengenek a konyhában. A hagyományoktól kicsit eltérően csülköt készítettem, naná, hogy eltérő módon. A füstölt íz és az édeskés máz nagyon különlegessé tette.
Előző nap egy nagy fazékban hagyma, fokhagyma és babérlevél társaságában bő vízben feltettem a csinos kis hátsó csülköt és lassan pöszmörögve (lassú tűzön, villanytűzhely 2 fokozat) 4 órán át főztem. A lében hagytam kihűlni.
Másnap kivettem a léből, kicsontoztam, szép formásra igazítottam. A bőrét bekockáztam.
Pácot készítettem méz, szójaszósz és csípős csiliszósz keverékéből.
A páccal egy ecset segítségével alaposan bekenegettem a csülköt és 175 fokos sütőbe toltam fél órára.
10 percenként újrakenegettem, így a pác szépen beivódott a csülökbe és a bőrébe.
A sütőből kivéve fóliával betakartam. Hagytam pihenni.
Édesem kalácsot sütött hozzá, természetesen Limara húsvéti kalácsa recept alapján.
Ha már kicsit rendhagyó a csülök elkészítése, legyen rendhagyó a köret is. Coleslow salátát készítettem. Remek lett.
Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök
- 1 db hagyma
- 3 db fokhagyma gerezd
- 3 db babérlevél
A páchoz:
- 1 ek. méz
- 1 ek. szójaszósz
- 1 kk. csípős csiliszósz
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: