Konyhagyári capriccio

Mediterrán lecsó

Mediterrán lecsó

A sok húsvéti húsos finomság után valami könnyű vacsorára vágytunk.

Szerencsére minden alapanyag ott lapult a hűtőben.

A padlizsánt kockákra vágtam és kevés olívában erős tűzön megpirítottam, majd kiszedtem és félretettem azért, mert így nem fő agyon a többi hozzávalóval. Szereti beinni az olajat ezért egy pótoltam az olajat a serpenyőben.

A nagyobb kockákra vágott hagymát, a hasonló méretűre szabdalt kaliforniai és zöldpaprikát, a felkarikázott újhagymát, a felaprózott fokhagymát megpároltam, de csak annyira, hogy picit roppanós maradjon.

Sóztam, borsoztam, oreganoval, pirospaprikával megszórtam.

Visszaforgattam a padlizsánt és és összeforrósítottam őket.

Friss, ropogós bagettel tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 közepes padlizsán
  • 1 fej hagyma
  • 2 újhagyma
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 4 zöldpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, oregano,
  • pirospaprika 
  • díszítéshez az újhagyma zöld szára

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!