A sok húsvéti húsos finomság után valami könnyű vacsorára vágytunk.
Szerencsére minden alapanyag ott lapult a hűtőben.
A padlizsánt kockákra vágtam és kevés olívában erős tűzön megpirítottam, majd kiszedtem és félretettem azért, mert így nem fő agyon a többi hozzávalóval. Szereti beinni az olajat ezért egy pótoltam az olajat a serpenyőben.
A nagyobb kockákra vágott hagymát, a hasonló méretűre szabdalt kaliforniai és zöldpaprikát, a felkarikázott újhagymát, a felaprózott fokhagymát megpároltam, de csak annyira, hogy picit roppanós maradjon.
Sóztam, borsoztam, oreganoval, pirospaprikával megszórtam.
Visszaforgattam a padlizsánt és és összeforrósítottam őket.
Friss, ropogós bagettel tálaltam.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 közepes padlizsán
- 1 fej hagyma
- 2 újhagyma
- 2 piros kaliforniai paprika
- 4 zöldpaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, oregano,
- pirospaprika
- díszítéshez az újhagyma zöld szára
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: