Csak azért sem vagyok hajlandó elfogadni ezt a cudar hűvös áprilist.
Itt a zsenge karalábé szezonja.
A töltött karalábét nagyon szeretem, de vájogatni, töltögetni nekem rém unalmas.
Ezért leegyszerűsítettem az elkészítési módot. Mondhatom, mit sem vett el a finomságából, viszont a konyhában eltöltött idő jócskán lerövidült, így jöhetett a láblógatás.
A darált húst sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam, belekevertem a tojást, fél karalábét és a zsengébb leveleit nagyon apróra vágva. Pici zsemlemorzsát is szórtan bele és összedolgoztam. Csinos kis gombóckákat gömbölyítettem.
Kevés olajon felkockázott hagymát pároltam, sóztam, kevés pirospaprikával meghintettem. Beletettem a felkockázott karalábékat és a harsogó zöld leveleket.
Felöntöttem 1/2 liter zöldséglével és beleültetgettem a gombóckákat a forró lébe. Közepes tűzön, néha megforgatva készre főztem.
Kiszedegettem egy tálba a kész gombócokat.
A karalábét egy kevés lisztes, tejfölös habarással beforraltam.
Végül visszacsücsültettem a gombócokat.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg sertés darált hús
- 4 db karalábé
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- 1 db zöldségleves kocka
- só, bors, pirospaprika
- a habaráshoz 1 ek. liszt és 2 dl tejföl
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: