Mac & cheese, a tipikus amerikai menzakaja.
Kell-e több egy hétfői vacsorára, mint egy húsmentes, soksajtos sült tészta? Ráadásul fél óra alatt kész is van.
Persze ismét a magam feje után mentem és belecsempésztem olyan ízeket, amelyek igazán pikánssá tették ezt az egyszerű ételt.
Lényege, hogy minél többféle sajt kerüljön bele.
Na nézzük!
Készítettem egy laza besamelt 2 evőkanálnyi vajból, 2 evőkanálnyi lisztből és 2 dl tejből.
A lereszelt fokhagymát belekevertem.
Jöhetnek a sajtok: apró darabokra tördelt gorgonzolát, reszelt cheddart és reszelt goudát folyamatos keverés mellett felolvasztottam a forró besamel mártásban. Kicsit utána sóztam, tekertem bele friss feketeborsot és kapott egy leheletnyi mustárt.
2 dl főzőtejszínnel dúsítottam.
A kifőzött trikolor tésztát összekevertem a szósszal és egy jénaiba öntöttem. Ne ijedj meg! Jó sok szósznak kell lennie. Sütés közben a tészta felszívja jó részét.
A maradék cheddart a tetejére szórtam és 240 fokos sütőben, légkeveréssel 10 perc alatt pirosra sütöttem.
Nem is szabad tovább sütni, különben kiszárad.
Hozzávalók 2 főre:
- 20 dkg trottole tricolore (vagy szarvacska tészta)
- 5 dkg gorgonzola
- 5 dkg cheddar
- 5 dkg gouda
- 2 ek. vaj
- 2 ek. liszt
- 2 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kk. mustár
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: