Konyhagyári capriccio

Mac & cheese újrahangolva

Mac&cheese

 

Mac & cheese, a tipikus amerikai menzakaja.

Kell-e több egy hétfői vacsorára, mint egy húsmentes, soksajtos sült tészta? Ráadásul fél óra alatt kész is van.

Persze ismét a magam feje után mentem és belecsempésztem olyan ízeket, amelyek igazán pikánssá tették ezt az egyszerű ételt.

Lényege, hogy minél többféle sajt kerüljön bele.

Na nézzük!

Készítettem egy laza besamelt 2 evőkanálnyi vajból, 2 evőkanálnyi lisztből és 2 dl tejből.

A lereszelt fokhagymát belekevertem. 

Jöhetnek a sajtok: apró darabokra tördelt gorgonzolát, reszelt cheddart és reszelt goudát folyamatos keverés mellett felolvasztottam a forró besamel mártásban. Kicsit utána sóztam, tekertem bele friss feketeborsot és kapott egy leheletnyi mustárt.

2 dl főzőtejszínnel dúsítottam.

A kifőzött trikolor tésztát összekevertem a szósszal és egy jénaiba öntöttem. Ne ijedj meg! Jó sok szósznak kell lennie. Sütés közben a tészta felszívja jó részét.

A maradék cheddart a tetejére szórtam és 240 fokos sütőben, légkeveréssel 10 perc alatt pirosra sütöttem.

Nem is szabad tovább sütni, különben kiszárad.

Hozzávalók 2 főre:

  • 20 dkg trottole tricolore (vagy szarvacska tészta)
  • 5 dkg gorgonzola
  • 5 dkg cheddar
  • 5 dkg gouda
  • 2 ek. vaj
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 kk. mustár

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!