Aranydurbincs…még a neve is olyan mesés. Isteni finom ízek…csak az Adria csendes hullámzása hiányzott…de az nagyon.
A másik kedvenc boltomban leltem rá erre a finom tengeri halra.
Horvátországi nyaralásaink során sosem maradhatott ki ez a remek ízű hal. Ha arra jártok, ki ne hagyjátok. Orada néven keressétek. A bevállalósok ha kora reggel felkeresik a helyi halpiacot, nagy eséllyel vehetnek az éjszakai fogásból. Strandolás után gyorsan elkészülhet a halacska az apartman piciny konyhájában.
Akik inkább konobában költenék el, köretként mángoldos krumplit válasszanak hozzá.
Jómagam is így szerettem volna, de sajnos nem kaptam a piacon mángoldot.
Így jött az ötlet, a fokhagymás, bébispenótos újkrumpli.
Na, ha már itt tartunk, kezdem a körettel: az aprószemű krumplit megsóztam, pici olíva olajjal meglocsoltam és 180 fokon a sütőben pirosra sütöttem.
Eközben a serpenyőben olajon megfuttattam a lereszelt fokhagymát. Rádobtam a spenótot, kicsit megfonnyasztottam, majd összeforgattam a készre sült krumplival.
A halat kb. egy centinként beirdaltam, alaposan besóztam. A pocakjába babérlevelet és karikára vágott citromot gyömöszöltem. Hogy ne tudjon kipotyogni, sasliknyárssal lezártam a nyílást.
Egy jó nagy serpenyőben kb. egy ujjnyi olíva olajban, közepes tűzön, többször óvatosan megforgatva készre sütöttem.
Hozzávalók 2 főre:
- 2 db, kb. 30 dkg arany durbincs
- 1/2 kg újkrumpli
- 20 dkg bébispenót
- 2 gerezd fokhagyma
- néhány karika citrom
- pár babérlevél
- só, olívaolaj
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: