Konyhagyári capriccio

Aranydurbincs a mediterrán konyha remeke

Arany durbincs fokhagymás, bébispenótos újkrumplival

Aranydurbincs…még a neve is olyan mesés. Isteni finom ízek…csak az Adria csendes hullámzása hiányzott…de az nagyon.

Adria. Razanj. 😍

 

A másik kedvenc boltomban leltem rá erre a finom tengeri halra.

Horvátországi nyaralásaink során sosem maradhatott ki ez a remek ízű hal. Ha arra jártok, ki ne hagyjátok. Orada néven keressétek. A bevállalósok ha kora reggel felkeresik a helyi halpiacot, nagy eséllyel vehetnek az éjszakai fogásból. Strandolás után gyorsan elkészülhet a halacska az apartman piciny konyhájában.

Akik inkább konobában költenék el, köretként mángoldos krumplit válasszanak hozzá. 

Jómagam is így szerettem volna, de sajnos nem kaptam a piacon mángoldot.

Így jött az ötlet, a fokhagymás, bébispenótos újkrumpli.

Na, ha már itt tartunk, kezdem a körettel: az aprószemű krumplit megsóztam, pici olíva olajjal meglocsoltam és 180 fokon a sütőben pirosra sütöttem.

Eközben a serpenyőben olajon megfuttattam a lereszelt fokhagymát. Rádobtam a spenótot, kicsit megfonnyasztottam, majd összeforgattam a készre sült krumplival.

A halat kb. egy centinként beirdaltam, alaposan besóztam. A pocakjába babérlevelet és karikára vágott citromot gyömöszöltem. Hogy ne tudjon kipotyogni, sasliknyárssal lezártam a nyílást.

Egy jó nagy serpenyőben kb. egy ujjnyi olíva olajban, közepes tűzön, többször óvatosan megforgatva készre sütöttem.

Arany durbincs. Orada.

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db, kb. 30 dkg arany durbincs
  • 1/2 kg újkrumpli
  • 20 dkg bébispenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • néhány karika citrom
  • pár babérlevél
  • só, olívaolaj

Adria…

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!