Konyhagyári capriccio

BBQ csirkeszárny zöldséges bulgursalátával

BBQ csirkeszárnyak zöldséges bulgursalátával

Végre, végre! Itt a jó idő. Jöhetnek a könnyű nyári ebédek.

A csirkeszárnyakat meglocsoltam worchester szósszal és édes, csípős csili szósszal. Meghintettem bbq fűszerkeverékkel. Jól összeforgattam, egy kis olívaolajjal meglocsoltam, mellé tettem citromnegyedeket és lefedve 180 fokos sütőben pirosra sütöttem. Az hagyján, hogy a csirkeszárny mennyire omlós lesz így, de a sült, megkaramellizálódott citrom mennyei ízére nincsenek szavak. 🙂

Miközben sült a szárny, a bulgurt kétszeres mennyiségű, forró zöldséglevesben megduzzasztottam. Kb. fél óra alatt beszívja a lét. Ha kihűlt, jó sok, felaprózott zöldséget belekevertem. Tényleg végtelen a tárház. Ami most belekerült: lilahagyma, fokhagyma, csípős hegyespaprika, kígyóuborka, paradicsom, fekete olajbogyó.

2 órán át a hűtőben gunnyasztott.

Tálaláskor egy kis olíva olajjal és citromlével meglocsoltam.

A csodás napsütötte teraszon az ebéd megfizethetetlen. 

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 kg csirkeszárny
  • BBQ fűszerkeverék
  • Worchester szósz
  • csípős, édes csiliszósz
  • olívaolaj
  • 1 db citrom

A bulgursalátához:

  • 20 dkg előfőzött bulgur
  •  1/2 l zöldségleves alaplé (én leveskockából készítettem)
  • 1 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szem paradicsom
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1db csípős hegyespaprika
  • pár szem olajbogyó
  • olíva olaj, citrom leve

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. 😅😅😅De ha empiriokriticizmus szerint készül,akkor mindenképp kiszera méra bávatag. Már pedig tapasztalat nélkül céltalanul lődörögnék a tűzhely és hűtő között.

  2. fejesanikó says:

    @Róbert Szabó! 😅😅😅De ha empiriokriticizmus szerint készül,akkor mindenképp kiszera méra bávatag. Már pedig tapasztalat nélkül céltalanul lődörögnék a tűzhely és hűtő között.

  3. Róbert Szabó says: (előzmény @fejesanikó)

    Szia….Nem jó, ha 2 órán át gunnyasztjuk a hűtőben, mert csurmot ereszt. És újra kell györöszjézni!!!! Minden jót kívánok!

  4. Jozsef Kaszas says:

    Fincsi lehet,kifogom próbálni.

  5. József Molnár says:

    Nem mert a szárny elrepült…..

  6. fejesanikó says:

    Szia! Örülök, hogy tetszenek a receptjeim. :)Megírod, hogy ízlett?
    Ha van kedved, kövess a fb oldalamon is.
    https://m.facebook.com/profile.php?id=318660065160368

  7. Kata Paska says:

    Na ugye,hogy megoldható.Valószínű,hogy a többit,ahogy módom van rá, ki fogom próbálni. Köszi

  8. Kata Paska says:

    Köszönöm,a jövő hétvégén magamévá teszem./mégis,mit vártál módi,nem másikról másoltam./

  9. Kata Paska says:

    Köszönöm,a jövő hétvégén magamévá teszem.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!