Volt négy kisebb filézett csirkecomb a hűtőben, ami vajmi kevés lett volna kettőnknek. Vásároltam pár darab csiperkét, így jött az ötlet, legyen bakonyi csirke vacsorára.
A gondolatot tett követte.
Szerintem ez az étel ujjgyakorlat, annyira könnyű elkészíteni.
A zsírjától megszabadított szalonnán a kockára vágott hagymát megfonnyasztottam, majd felerősítve a tüzet, megpirítottam a nagyobb csíkokra vágott gombát, majd a szintén felcsíkozott csirkecomb filét.
Megszórtam fűszerpaprikával, kapott némi sózást és már borítottam is bele a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Pici vizet öntöttem rá, úgy 1 decit és közepes hőfokon puhára pároltam az ételt.
A tejfölt összekevertem a raguból kivett szafttal, majd hozzákevertem a csirkéhez. Nem kell bele liszt!!!
Galuskával tálaltam.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg filézett csirkecomb filé
- 20 dkg csiperke gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 2 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- só, pirospaprika
- 2 ek. tejföl
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: