Konyhagyári capriccio

Bakonyi csirkeragu rögtönözve

Bakonyi csirkeragu

Volt négy kisebb filézett csirkecomb a hűtőben, ami vajmi kevés lett volna kettőnknek. Vásároltam pár darab csiperkét, így jött az ötlet, legyen bakonyi csirke vacsorára.

A gondolatot tett követte. 

Szerintem ez az étel ujjgyakorlat, annyira könnyű elkészíteni. 

A zsírjától megszabadított szalonnán a kockára vágott hagymát megfonnyasztottam, majd felerősítve a tüzet, megpirítottam a nagyobb csíkokra vágott gombát, majd a szintén felcsíkozott csirkecomb filét.

Megszórtam fűszerpaprikával, kapott némi sózást és már borítottam is bele a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Pici vizet öntöttem rá, úgy 1 decit és közepes hőfokon puhára pároltam az ételt.

A tejfölt összekevertem a raguból kivett szafttal, majd hozzákevertem a csirkéhez. Nem kell bele liszt!!!

Galuskával tálaltam.

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg filézett csirkecomb filé
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, pirospaprika
  • 2 ek. tejföl

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!