Üdítő ebédre vágytunk. A kacsacomb igazán nem nevezhető nyári ételnek, de azzá lehet tenni a fűszerezésével.
Nézzük csak, hogyan!
A kacsacombokat bedörzsöltem sóval, frissen őrölt színes borsot tekertem rá, rácsorgattam a citrom levét, megszórtam köménymaggal.
A tepsibe egy kis olívát öntöttem. Beleszórtam a nagyobb kockára vágott hagymát és az egész fokhagyma gerezdeket, valamint a kifacsart citrom héját negyedekbe vágva. Ráültettem a combokat bőrükkel lefelé és lefedve, 180 fokon sütni kezdtem.
Félidőben megfordítottam a kacsacombokat, mellé tettem a megmosott újkrumplikat és együtt piros ropogósra sütöttem.
Caprese salátával tálaltam.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 db kisebb kacsacomb, kb. 1 kg
- 1 fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- só, bors, köménymag
- olíva olaj
- 1 kg parázsburgonya
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: