Konyhagyári capriccio

Citromos kacsacomb, vele sült parázsburgonyával

Citromos kacsacomb, vele sült parázsburgonyával

Üdítő ebédre vágytunk. A kacsacomb igazán nem nevezhető nyári ételnek, de azzá lehet tenni a fűszerezésével.

Nézzük csak, hogyan!

A kacsacombokat bedörzsöltem sóval, frissen őrölt színes borsot tekertem rá, rácsorgattam a citrom levét, megszórtam köménymaggal.

A tepsibe egy kis olívát öntöttem. Beleszórtam a nagyobb kockára vágott hagymát és az egész fokhagyma gerezdeket, valamint a kifacsart citrom héját negyedekbe vágva. Ráültettem a combokat bőrükkel lefelé és lefedve, 180 fokon sütni kezdtem.

Félidőben megfordítottam a kacsacombokat, mellé tettem a megmosott újkrumplikat és együtt piros ropogósra sütöttem.

Caprese salátával tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 db kisebb kacsacomb, kb. 1 kg
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • só, bors, köménymag
  • olíva olaj
  • 1 kg parázsburgonya

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!