Ha nem mondtam volna még, a tepsis ételek – főleg nyáron – a kedvenceim közé tartoznak. Miért is? Nem kell a konyhában, a forró tűzhely fölött állni a rekkenő hőségben, elég csak a tepsibe pakolászni a hozzávalókat, a többi a sütő dolga. A variációk száma rengeteg, tényleg csak a képzelet szab határokat.
Volt időm gyönyörködni a virágainkban. 😍
Kedvenc boltomban tegnap beszereztem a friss kacsaszárnyakat.
Előkaptam szeretett zománcos tepsimet. Telipakoltam hagymával, fokhagymával, csípős hegyes paprikával, paradicsommal, sárgarépával és a kacsaszárnyakkal. Sóztam és megszórtam kávés BBQ fűszerkeverékkel, meglocsoltam egy kis olívával és szójaszósszal. Lefedtem.
180 fokra előmelegített sütőben omlósra sütöttem.
Nem is kívántunk hozzá más köretet, mint egy jóféle görög salátát.
Bodza persze jó szokásához híven az asztalnál koldult, míg el nem küldtük onnan. 😊
Így festett a megsértődött szőrös gyerek 😁
Hozzávalók 2 főre:
- 1 kg kacsaszárny
- 3 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csípős hegyes paprika
- 1 paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- BBQ fűszerkeverék
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál szójaszósz
- só
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: