Elhatároztuk, hogy egy héten egyszer kerüljön hal az asztalunkra. Nem kis vállalkozás ez, mert igen szegényes nálunk a halkínálat. A friss halat szeretem, azt is megmondom, miért. Nagyon sokszor befürödtem, amikor mirelit halat vásároltam. Mire kiolvasztottam, a hal a felére zsugorodott össze, alatta jó nagy tócsa maradt. Ezért is ódzkodom ettől.
Maradtam a jól bevált afrikai harcsánál, amit kedvenc boltomban mindig megtalálok. A múltkor marokkói halat készítettem, a receptjét itt találod.
Mai ebédünk is rendhagyó módon készült, könnyű, finom fogás lett.
A filéket 3 ujjnyi darabokra vágtam. Besóztam és pár órára visszatettem a hűtőbe.
A sörtésztához egy tojást felvertem, hozzáadtam a lisztet, felöntöttem a sörrel, annyival, hogy jó sűrű masszát kapjak. Ízesítettem sóval, borssal, oreganóval, reszelt fokhagymával. Pici szódabikarbóna is került bele. A halszeleteket beleborítottam a masszába, összekevertem, hogy mindenütt érje.
Bő olajban, közepes hőfokon aranylóra sütöttem. Egyszerre csak pár darabot tettem a serpenyőbe, hogy ne érjenek össze.
A tejszínes spenóthoz vajat forrósítottam, belereszeltem a fokhagymát és hagytam kicsit megfonnyadni. Jöhet is bele a bébispenót. Elég épp csak annyit párolni, amíg összeesik. Főzőtejszínt öntöttem rá, sóztam és csak egyet rottyantottam.
Köretként vajban sült, apró szemű újkrumplit tálaltam.
Igazán pikáns, nyárias, könnyű ebédünk kerekedett.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg afrikai harcsafilé
- 20 dkg bébispenót
- 1/2 kg újkrumpli
- 1 tojás
- 1 dl sör
- 2-3 ek. liszt
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 dl sűrű főzőtejszín
- só, bors, oregano
- 1 kk. szódabikarbóna
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: