Konyhagyári capriccio

Afrikai harcsafilé fűszeres sörtésztában, tejszínes bébispenóttal

Afrikai harcsafilé fűszeres sörtésztában, tejszínes bébispenóttal

Elhatároztuk, hogy egy héten egyszer kerüljön hal az asztalunkra. Nem kis vállalkozás ez, mert igen szegényes nálunk a halkínálat. A friss halat szeretem, azt is megmondom, miért. Nagyon sokszor befürödtem, amikor mirelit halat vásároltam. Mire kiolvasztottam, a hal a felére zsugorodott össze, alatta jó nagy tócsa maradt. Ezért is ódzkodom ettől.

Maradtam a jól bevált afrikai harcsánál, amit kedvenc boltomban mindig megtalálok. A múltkor marokkói halat készítettem, a receptjét itt találod.

Mai ebédünk is rendhagyó módon készült, könnyű, finom fogás lett.

A filéket 3 ujjnyi darabokra vágtam. Besóztam és pár órára visszatettem a hűtőbe.

A sörtésztához egy tojást felvertem, hozzáadtam a lisztet, felöntöttem a sörrel, annyival, hogy jó sűrű masszát kapjak. Ízesítettem sóval, borssal, oreganóval, reszelt fokhagymával. Pici szódabikarbóna is került bele. A halszeleteket beleborítottam a masszába, összekevertem, hogy mindenütt érje.

Bő olajban, közepes hőfokon aranylóra sütöttem. Egyszerre csak pár darabot tettem a serpenyőbe, hogy ne érjenek össze.

A tejszínes spenóthoz vajat forrósítottam, belereszeltem a fokhagymát és hagytam kicsit megfonnyadni. Jöhet is bele a bébispenót. Elég épp csak annyit párolni, amíg összeesik. Főzőtejszínt öntöttem rá, sóztam és csak egyet rottyantottam.

Köretként vajban sült, apró szemű újkrumplit tálaltam.

Igazán pikáns, nyárias, könnyű ebédünk kerekedett.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg afrikai harcsafilé
  • 20 dkg bébispenót
  • 1/2 kg újkrumpli
  • 1 tojás
  • 1 dl sör
  • 2-3 ek. liszt
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl sűrű főzőtejszín
  • só, bors, oregano
  • 1 kk. szódabikarbóna

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!