Dunát, sőt Tiszát és ezek összes mellékfolyóit lehet rekeszteni a tiramisu receptekkel, ami a világhálón megtalálható. 😅
De miután nagy kedvenc és a mai napi desszertünk volt, így csak kénytelen vagyok receptet rittyenteni, mert milyen már egy gasztroblog recept nélkül. Na ugye!!!! 😅
Főztem egy jó erős kávét 4 főre. Amíg hűlt:
Két tojást szétválasztottam. A fehérjéből egy kis cukorral és icipici sóval kemény habot vertem és félretettem, amíg a sárgáját szintén kevés cukorral fehéredésig kevertem.
Hozzáadtam a mascarponét, az evőkanálnyi Maraschinot (épp ez volt itthon) és simára kevertem.Óvatosan hozzákevertem a fehérje habot.
Jöhet a rétegezés.
Az üvegtál aljába krémet simítottam és a kávéba mártott piskóta tallérokat sűrű egymásutánban belepakolásztam.
Ilyeneket:
Újabb krémréteg. Jóféle cukrozatlan holland kakaóporral megszórtam. Aztán újabb réteg krém, piskóta, kakaópor.
A tetejére krém kerüljön.
Végül sűrűn megszórtam a kakaóporral.
4-5 órára bekerült a hűtőbe.
Ha jól sikerül, csak ennyi marad, ez se sokáig.
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 2 tojás
- 4 főre frissen főtt kávé
- 1 ek. Maraschino (cseresznye likőr)
- cukor ízlés szerint
- 20 dkg piskóta tallér
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: