Grillcsirke? Igen! Fokhagyma? Igen! Agyagtál? Igen!
Kétszemélyes köztársaságunk győzött a 3 igenes népszavazáson, avagy Csirke és a negyven fokhagyma. 😅 😍
Meg ne ijedj! Annyit azért nem tettem a csirke hasába, bár elfért volna.😅
A megboldogult csirkét jó alaposan megsóztam, olvasztott vajjal megkenegettem és a hasába 5 fej fokhagyma megtisztított gerezdeit tettem.
Római tálba pakoltam, mellé tettem még 2 fokhagyma fejet félbevágva és egy elnegyedelt citromot.
A maradék olvasztott vajjal meglocsoltam.
Betoltam a 170 fokos sütőbe és időnkénti vajjal locsolgatással, kb. 2 óráig lefedve sütöttem.
Ekkor hozzáadtam a félbevágott újkrumplikat és immár a tál teteje nélkül – a locsolgatást nem elhanyagolva, a krumplikat is beleértve – még 1 órát napoztattam. Az utolsó fél órában bekapcsoltam a légkeverőt, hogy a csirke szép piros színt kapjon.
A fokhagyma íze átjárta a csirkehúst, vajtól finom omlós lett, a citromtól frissességet kapott.
Klassz nyári ízkombináció.
Hozzávalók 2-3 főre:
- 1 db grillcsirke, kb. 1,8 kg
- 7 fej fokhagyma
- 1 db citrom
- 5 dkg vaj
- só
- 1/2 kg apróbb szemű újkrumpli
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: