Konyhagyári capriccio

Grillcsirke rengeteg fokhagymával

Grillcsirke rengeteg fokhagymával

Grillcsirke? Igen! Fokhagyma? Igen! Agyagtál? Igen!

Kétszemélyes köztársaságunk győzött a 3 igenes népszavazáson, avagy Csirke és a negyven fokhagyma. 😅 😍

Meg ne ijedj! Annyit azért nem tettem a csirke hasába, bár elfért volna.😅

A megboldogult csirkét jó alaposan megsóztam, olvasztott vajjal megkenegettem és a hasába 5 fej fokhagyma megtisztított gerezdeit tettem.

Római tálba pakoltam, mellé tettem még 2 fokhagyma fejet félbevágva és egy elnegyedelt citromot.

Sült fokhagyma

sült fokhagyma

 

A maradék olvasztott vajjal meglocsoltam.

Betoltam a 170 fokos sütőbe és időnkénti vajjal locsolgatással, kb. 2 óráig lefedve sütöttem.

Ekkor hozzáadtam a félbevágott újkrumplikat és immár a tál teteje nélkül – a locsolgatást nem elhanyagolva, a krumplikat is beleértve – még 1 órát napoztattam. Az utolsó fél órában bekapcsoltam a légkeverőt, hogy a csirke szép piros színt kapjon.

A fokhagyma íze átjárta a csirkehúst, vajtól finom omlós lett, a citromtól frissességet kapott.

Klassz nyári ízkombináció.

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 1 db grillcsirke, kb. 1,8 kg
  • 7 fej fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 kg apróbb szemű újkrumpli

Grillcsirke rengeteg fokhagymával

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!