Új őrület hódít a grillvilágban, ez a swineapple. Nem igazán lehet magyarra fordítani, csak körülírni: BBQ pácban érlelt sertéshús ananászba töltve. Ugye milyen izgalmasan hangzik?
Kellő izgatottsággal álltam neki, mert még sosem csináltam ilyet.
Ráadásul Édesemet 😍 leptem meg ezzel a pazar étellel közelgő névnapja alkalmából.
A sertéstarját kisebb kockákra vágtam és BBQ szószban összeforgattam.
Szép nagy, kövér ananászt választottam, ami könnyebben tölthető.
A két végét levágtam, félretettem. A közepét éles késsel kivágtam úgy, hogy kb. 2 cm ananászhús maradjon körben, majd megszabadítottam a héjától.
A kivágásba beletuszkoltam a húskockákat és baconnel betakartam.
A korábban levágott ananász végeket visszahelyeztem és saslikpálcával rögzítettem.
Így:
A sütőtálat fóliával lefedtem és lassú tűzön, 160 fokos sütőben 4 órán át sütöttem. Az utolsó negyed órában leszedtem a fóliát és maximumra tekerve a hőfokot, légkeveréssel aranybarnára pirítottam.
Hagytam egy félórát pihenni, így kihűlt annyira, hogy szépen lehetett szeletelni.
Köret:
Sülés közben isteni finom levet engedett az ananász és a BBQ-s hús, így a rizst ebben pároltam meg.
Hogy visszaköszönjenek az ízek, a kivájt ananászdarabot felkockáztam és egy kis felforrósított vajon pirosra sütöttem egy serpenyőben és összeforgattam a kész rizzsel.
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb ananász
- 40 dkg sertéstarja
- 3 ek. BBQ szósz
- 20 dkg bacon
- 10 dkg rizs
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek