Konyhagyári capriccio

BBQ Swineapple, avagy sertéstarja ananászba töltve

 

Swineapple, sertéstarja ananászba töltve, baconbundában

Új őrület hódít a grillvilágban, ez a swineapple. Nem igazán lehet magyarra fordítani, csak körülírni: BBQ pácban érlelt sertéshús ananászba töltve. Ugye milyen izgalmasan hangzik? 

Kellő izgatottsággal álltam neki, mert még sosem csináltam ilyet.

Ráadásul Édesemet 😍 leptem meg ezzel a pazar étellel közelgő névnapja alkalmából.

A sertéstarját kisebb kockákra vágtam és BBQ szószban összeforgattam.

Szép nagy, kövér ananászt választottam, ami könnyebben tölthető.

A két végét levágtam, félretettem. A közepét éles késsel kivágtam úgy, hogy kb. 2 cm ananászhús maradjon körben, majd megszabadítottam a héjától.

BBQ Swineapple

 

A kivágásba beletuszkoltam a húskockákat és baconnel betakartam. 

A korábban levágott ananász végeket visszahelyeztem és saslikpálcával rögzítettem.

Így:

BBQ Swineapple

 

A sütőtálat fóliával lefedtem és lassú tűzön, 160 fokos sütőben 4 órán át sütöttem. Az utolsó negyed órában leszedtem a fóliát és maximumra tekerve a hőfokot, légkeveréssel aranybarnára pirítottam. 

Hagytam egy félórát pihenni, így kihűlt annyira, hogy szépen lehetett szeletelni.

BBQ Swineapple

Köret:

Sülés közben isteni finom levet engedett az ananász és a BBQ-s hús, így a rizst ebben pároltam meg.

Hogy visszaköszönjenek az ízek, a kivájt ananászdarabot felkockáztam és egy kis felforrósított  vajon pirosra sütöttem egy serpenyőben és összeforgattam a kész rizzsel.

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb ananász
  • 40 dkg sertéstarja
  • 3 ek. BBQ szósz
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg rizs

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!