Konyhagyári capriccio

Házi diólikőr, amikor már júniusban várod a karácsonyt

Házi diólikőr

A tavalyi igen jól sikerült diólikőr idén visszatapsolva.

Utolsó pillanat a zöld dió beszerzésére, hisz ehhez a recepthez olyan állapotúra van szükség, amikor még nem csontosodik a magház és a belseje sem.

Ez nagyjából június közepe, vége.

A recept roppant egyszerű, a várakozás hosszú karácsonyig, mire fogyasztható lesz. Na jó, adventkor is megkóstolhatjátok. 😅

 

Végigolvastam jó pár receptet, végül ez a saját, bevált verzióm:

15-20 szem zölddió negyedbe vágva,
egy marék aprószemű szilva (magos), kiváltható meggyel,
fél liter vodka,
fél liter száraz rosé,
fél liter cukorszirup (kb. 20 dkg cukorból,
2 fahéjrúd,
fél marék szegfűszeg, szegfűbors
4 vanília rúd
3 karika citrom

Befőttes üvegbe be. Meleg teraszra ki. A hideg beálltával kint ne hagyjátok!

Naponta illik megkeverni. Kóstolni csak egyszer-kétszer, mert nem marad az ünnepekre. 😅

Decemberben csinos kis üvegekbe szűrjük. 

Ajándéknak is jó ötlet.

A tavalyi likőr…

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!