Tervbe vettem napokkal ezelőtt, hogy a hőségben kiválóan hűsítő fogás lesz ez az étel. Nesze neked, özönvízszerű eső fogadott reggel.
Sebaj, egy pirosropogósra sült rántott csirkecomb mellé szuper lesz.
Az újkrumplikat sós vízben megfőztem. Miközben főttek, készítettem egy lilahagymás, cukros lét. Ebbe karikáztam a még meleg meghámozott krumplikat.
A cukkinit felkockáztam, kevés olajon mindkét oldalukat megpirítottam és a krumplihoz adtam. Egy kovászos uborkát apróra vágtam és ment a többi után. Óvatosan összeforgattam. 3 órát csücsült a hűtőben.
Az ecetes lé nagyját leöntöttem róla és kész remulád mártással összekevertem.
Végül a kertben szedett zsenge mángold leveleket aprítottam a tetejére.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg újkrumpli
- 1 db közepes cuķkini
- 1 fej lilahagyma
- 1 db kovászos uborka
- olaj, só, ecet, cukor
- 1dl remulád mártás
- pár darab zsenge mángold levél
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek