Végigolvastam egy csomó receptet és elszörnyülködtem. Ótejóééég!!! Ez ennyire macerás, időt rabló megcsinálni??? Na neeeem! Úgy nem.
Hoztam nektek egy sokkal egyszerűbben, gyorsabban elkészíthetőt.
A padlizsánt kb. 1-2 centis kockákra vágtam, kicsit megsóztam és felforrósított teflonserpenyőben barnára sütöttem rázogatva, hogy minden oldalát érje a hő. Félretettem és a szintén kockára vágott piros és sárga kaliforniai paprikákat és a hegyes csípős paprikát hasonlóképp megsütöttem.
Közben az olívaolajban a felaprított hagymát megpároltam.
A megsült padlizsánt és paprikát hozzáadtam a hagymához, belereszeltem a fokhagymákat, ment még bele egy nagy felkockázott paradicsom. Kellőképp sóztam, borsoztam. Icipici oreganot szórtam bele.
Lassú tűzö hagytam rotyogni úgy fél órácskát. Időnként megkavargattam.
Amint puha lett minden, botmixerrel egy pörgetésnyit krémesítettem úgy, hogy maradjon benne darabos is.
Éjszakára betettem a hűtőbe. Ma meg frissen pirított kenyérrel jól megettük.
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 db hegyes erőspaprika
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db nagy paradicsom
- 2 dl olíva olaj
- só, bors, oregano
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: