42. Negyvenkettő.
Lehetne patetikus is a következő posztom, de a mai napunk annyira vidámra sikeredett az évfordulónk kapcsán, hogy inkább maradok ennél.
Tudtam, hogy ma kies fővárosunkat vesszük be a vizes vébé helyszíneit felkeresvén, amit néhány fotó illusztrál, így előző nap készültem elő a mai kora délutáni ebédünkkel.
Az oldalast kétcsontonként felszabdaltam, az alábbi páckeverékben megforgattam és letakarva a hűtőben várta sorsa jobbra fordulását.
Pác: 3 ek. bbq szósz, 2 ek. csípős-édes csiliszósz, 1/2 zacskó bbq fűszerkeverék, 2 ek. olívaolaj, só
Ma csak elővettem a hűtőből és a hideg sütőbe tettem. A sütővel együtt melegedett föl a jénai 200 fokra. Negyed óránként megforgattam a húsokat, így minden oldalukat érte a hol a meleg, hol a forró pác. Az utolsó fél órát lefedetlen sütöttem, gyakorta locsolgattam a szépen sűrűsödő szósszal. Összességében másfél órát sült. Vaj puha lett.
Coleslaw saláta:
Az újkáposztát és a sárgarépát az almareszelőn lereszeltem, összekevertem a felaprított lilahagymával. Sóztam, borsoztam, pici citromlével megöntöztem. Összekevertem a majonézzel és a remulád mártással. Tálalásig a hűtőben pihentettem.
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: