Sokszor böngészem a világhálót izgalmas, új recept után kutatva, hogy minél változatosabb ételekkel tudjam Édesemet meglepni.
Most sem volt másképp. Könnyű, nyárias ételre vágytunk, aminek az elkészítése sem tart órákig a konyhában.
Így találtam erre a remek receptre.
Vendégvárónak is kiváló, ha el akarod kápráztatni a baráti társaságot.
Előkészülettel, sütéssel együtt sem tart tovább 3/4 óránál.
Reggel a filézett csirkecombokat felkockáztam, megszórtam mexikói fűszerkeverékkel, sóval. Kicsi szójaszósszal és olíva olajjal meglocsoltam, összeforgattam és a főzésig a hűtőben hagytam összeérni.
Forró serpenyőben pirosra sütöttem. Majd félretettem.
A zöldségeket felcsíkoztam és ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirke sült, a visszamaradt olajban először a hagymát, fokhagymát, majd a paprikákat megpirítottam. Nem kell teljesen puhára, maradjon kicsit roppanós.
Egy tűzálló tál alját a fele chips-szel beborítottam. Ráegyengettem a zöldséges csirkét és megszórtam reszelt cheddarral.
A chips másik fele került a tetejére, végül felkarikázott mozzarella zárta a sort, amit meghintettem egy kis mexikói fűszerkeverékkel.
Nagyon finom együtt a puha fűszeres hús és a ropogós chips.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg filézett csirkecomb
- 1 db lilahagyma
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 4 db kisebb zöldpaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1/2 citrom
- olívaolaj, mexikói fűszerkeverék, só
- 10 dkg cheddar sajt
- 2 csomag mozzarella
- 1 zacskó tortilla chips
forrás:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: