Sok bevezető szövegre ne is számítsatok ebben a melegben, bár most elég elviselhető a 37 fok itt a felfújható gyerekmedencében ücsörögve. 😅
A hőség szinte adta magát, hogy egy igazi mediterrán különlegesség kerüljön az asztalunkra.
No nézzük, hogy készült.
A mirelit tenger gyümölcseit és a garnélát kiolvasztás után picit megsóztam, megborsoztam, egy fél citrom levével és 3 evőkanálnyi olívával összeforgattam.
A felforrósított serpenyőben megpirítottam, majd egy deci száraz fehérborral készre pároltam.
A serpenyőből kiszedtem, félretettem.
A kiürített edénybe olívát forrósítottam. Belekerült az összeaprított hagyma, fokhagyma és 5-6 darab szardellacsík. Míg puhultak, felkockáztam a paradicsomot, felcsíkoztam a kápia paprikát. Mehettek is a hagymák után.
Fél marék kapribogyó növelte a mediterrán ízvilágot, no meg a fűszerek: oregano és friss bazsalikom.
Pici fehérborral felöntöttem és miután megpuhultak, visszatetettem a már kész tenger gyümölcseit. Kicsit összeforraltam és két evőkanál sűrű főzőtejszínnel összekevertem őket.
Míg ezek készültek, kifőztem a spagettit al dente és azon melegében a raguhoz kevertem és már tálaltam is.
Egy valami hiányzott csak, az azúrkék tenger csobogása…
Hozzávalók 2 főre:
- 1/4 kg mirelit tenger gyümölcsei
- 1/4 kg királygarnéla
- 5-6 db olajban eltett szardella
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb szem paradicsom
- 1 kápia paprika
- fél marék kapribogyó
- 1 dl száraz fehér bor
- olíva olaj, citrom, só, bors, oregano, friss bazsalikom
- 2 ek. főzőtejszín
- 1/4 kg spagetti
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek