Konyhagyári capriccio

Kárpáti borzaska kicsit másképp

Kárpáti borzaska sütőben

A hőség még tombol, a konyhában több, mint 30 fok van.

Enni kell, mese nincs. 😊Ráadásul a kedvencünket szándékoztam megcsinálni, de a forró serpenyő felett állni egy porcikám sem vágyott.

Így jött a megváltó ötlet, készüljön a sütőben.

A filézett csirkecombokat sózás után lisztbe hempergettem és kevés olajon elősütöttem egy serpenyőben.

Egy tűzálló tálba sorakoztattam őket.

Nagylyukú reszelőn lereszeltem a krumplit és a sajtot, a tojással összekevertem. Fűszereztem reszelt fokhagymával, sóval és borssal. Pici olajat öntöttem hozzá.

A húsok tetejére halmoztam a reszeléket és 200 fokos sütőbe téve 50 percig sütöttem.

Tzatzikivel és görög salátával tálaltam.

Kárpáti borzaska sütőben

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg csirkecomb filé
  • 5-6 szem kisebb krumpli
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • olaj, só, bors, 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!