Nemzeti ünnepünkre egy klasszikus ebédet választottam a sertés egyik legfinomabb részéből. Ez a szűzpecsenye.
A hús végéről levágtam a farkincákat, majd három részre vágtam.
Kézzel kicsit meglapogattam, fóliával letakartam és óvatosan megklopfoltam mindkét oldalán, úgy, hogy kb. 1 centi vastag hússzeletet kapjak.
Mindkét felét sóztam és egy órácskát állni hagytam.
Hagyományos módon lisztbe, tojásba és házi zsemlemorzsába forgattam.
Zsírt olvasztottam egy nagyobb serpenyőben és közepesen erős tűzön mindkét oldalát pirosra sütöttem.
Tepsiben sült hasábburgonyával tálaltam.
Hozzávalók 2 főre (az este 10 órás kiosonást a konyhába a maradékért is beleszámolva 😅):
- 2 db sertés szűzpecsenye (kb. 50-60 dkg)
- 2 tojás
- liszt, zsemlemorzsa
- só
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: