Bolond egy szeptemberben van. A hőmérséklet alig éri el a 15 fokot. Borús és unalmas az idő.
Na, ilyenkor kell szemet, lelket gyönyörködtető ételt készíteni.
Ha azt vesszük ez az egytálétel nem más, mint a jól ismert és kedvelt brassói kicsit felhergelt változata.
A szűzpecsenyét felcsíkoztam, sóztam, egy kis szójaszósszal meglocsoltam és állni hagytam.
Míg várakozott a husi, feldaraboltam a zöldségeket: hagyma, fokhagyma, kápia és zöldpaprika, paradicsom.
A kockára vágott szalonnát ropogósra sütöttem, majd erős tűzön megpirítottam rajta a húst. Visszavettem a hőt, majorannával, egy kis fűszerpaprikával megszórtam és lefedve párolódott.
Amikor félig puha lett, hozzátettem a zöldséget és készre főztem. A mirelit borsót a legvégén tettem csak bele, annak elég pár perc.
A krumplit felkockáztam és bő zsiradékban megsütöttem, majd összekevertem a kész raguval.
Kiszedtem egy kerámia tálba és a sütőben pár perc alatt összeforrósítottam.
Tipp: ha szeretitek a domináns fokhagyma ízt, tálalás előtt a forró kész ételbe reszeljetek még egy gerezddel.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg sertés szűz
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 maréknyi mirelit zöldborsó
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 ek. világos szójaszósz
- 1/2 kg krumpli
- só, majoranna, fűszerpaprika
- a krumpli sütéséhez olaj
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: