Konyhagyári capriccio

Szűzpecsenye színes zöldségek társaságában

Brassói szűzpecsenye felturbózva

Bolond egy szeptemberben van. A hőmérséklet alig éri el a 15 fokot. Borús és unalmas az idő.

Na, ilyenkor kell szemet, lelket gyönyörködtető ételt készíteni. 

Ha azt vesszük ez az egytálétel nem más, mint a jól ismert és kedvelt brassói kicsit felhergelt változata.

Szűzpecsenye brassói, zöldségekkel

A szűzpecsenyét felcsíkoztam, sóztam, egy kis szójaszósszal meglocsoltam és állni hagytam.

Míg várakozott a husi, feldaraboltam a zöldségeket: hagyma, fokhagyma, kápia és zöldpaprika, paradicsom.

A kockára vágott szalonnát ropogósra sütöttem, majd erős tűzön megpirítottam rajta a húst. Visszavettem a hőt, majorannával, egy kis fűszerpaprikával megszórtam és lefedve párolódott.

Amikor félig puha lett, hozzátettem a zöldséget és készre főztem. A mirelit borsót a legvégén tettem csak bele, annak elég pár perc.

A krumplit felkockáztam és bő zsiradékban megsütöttem, majd összekevertem a kész raguval.

Kiszedtem egy kerámia tálba és a sütőben pár perc alatt összeforrósítottam.

Brassói zöldségekkel gazdagon

Tipp: ha szeretitek a domináns fokhagyma ízt, tálalás előtt a forró kész ételbe reszeljetek még egy gerezddel.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg sertés szűz
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 maréknyi mirelit zöldborsó
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. világos szójaszósz
  • 1/2 kg krumpli
  • só, majoranna, fűszerpaprika
  • a krumpli sütéséhez olaj

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!