Konyhagyári capriccio

Sült csirkecomb gombás töltelékágyon

#konyhagyári capriccio csirkecomb

Meglepetés ebéd készült. Olyannyira, hogy számomra is az volt. Annyira ötlettelen voltam, hogy még délelőtt sem tudtam, mi legyen a csinos kis csirkecombokból.

Aztán bevillant nagyikám vasárnapi töltött csirkéje, így a combok sorsa megpecsételődött hamarjában.

Persze az elkészítés a magam láblógatós módján készült, leegyszerűsítve és kényelmessé téve a főzést.

Nézzük!

A combokat félbevágtam, a felső combot még kettőbe. Csirkefűszer keverékkel bedörzsöltem és kevés forró zsiradékon mindkét oldalukat elősütöttem.

Míg sültek, elkészítettem a “tölteléket”:

A zsemlét tejbe áztattam. Hozzáadtam egy fej felaprított lilahagymát, az előzőleg kisütött bacon kockákat, a feldarabolt és szintén megpirított gombát, valamint a mirelit borsót és az összevágott petrezselymet.

 

Beleütöttem egy egész tojást, ízesítettem a csirkefűszer keverékkel, egy kis borssal és alaposan összekevertem.

Egy tűzálló tálban elegyengettem a masszát majd bőrös felükkel fölfelé ráültettem a combdarabokat. Alufóliával lefedtem.

180 fokos előmelegített sütőbe toltam és egy órán át sütöttem.

220 fokra felemeltem a hőt és fólia nélkül, kb. negyed órán át légkeveréssel pirosra sütöttem.

Annyira finomra sikeredett, hogy magam is meglepődtem.

Petrezselymes burgonyával tálaltam, amit az elősütött combok visszamaradt zsìrjában forgattam, pirítottam meg.

#konyhagyári capriccio sült csirkecomb gombás töltelékágyon

Hozzávalók 3 főre:

  • 3 db csirkecomb
  • 1db zsemle
  • 1/2 kg csiperke gomba
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 dkg bacon
  • 1 marék mirelit borsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db tojás
  • csirkefűszer keverék, bors
  • a petrezselymes krumplihoz 1/2 kg krumpli és 1 csokor petrezselyem
  • a sütéshez zsiradék

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Jolán Gabuláné Herczeg says:

    Ma elkészitem ezt a sült csirke combot!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!