Meglepetés ebéd készült. Olyannyira, hogy számomra is az volt. Annyira ötlettelen voltam, hogy még délelőtt sem tudtam, mi legyen a csinos kis csirkecombokból.
Aztán bevillant nagyikám vasárnapi töltött csirkéje, így a combok sorsa megpecsételődött hamarjában.
Persze az elkészítés a magam láblógatós módján készült, leegyszerűsítve és kényelmessé téve a főzést.
Nézzük!
A combokat félbevágtam, a felső combot még kettőbe. Csirkefűszer keverékkel bedörzsöltem és kevés forró zsiradékon mindkét oldalukat elősütöttem.
Míg sültek, elkészítettem a “tölteléket”:
A zsemlét tejbe áztattam. Hozzáadtam egy fej felaprított lilahagymát, az előzőleg kisütött bacon kockákat, a feldarabolt és szintén megpirított gombát, valamint a mirelit borsót és az összevágott petrezselymet.
Beleütöttem egy egész tojást, ízesítettem a csirkefűszer keverékkel, egy kis borssal és alaposan összekevertem.
Egy tűzálló tálban elegyengettem a masszát majd bőrös felükkel fölfelé ráültettem a combdarabokat. Alufóliával lefedtem.
180 fokos előmelegített sütőbe toltam és egy órán át sütöttem.
220 fokra felemeltem a hőt és fólia nélkül, kb. negyed órán át légkeveréssel pirosra sütöttem.
Annyira finomra sikeredett, hogy magam is meglepődtem.
Petrezselymes burgonyával tálaltam, amit az elősütött combok visszamaradt zsìrjában forgattam, pirítottam meg.
Hozzávalók 3 főre:
- 3 db csirkecomb
- 1db zsemle
- 1/2 kg csiperke gomba
- 1 fej lilahagyma
- 5 dkg bacon
- 1 marék mirelit borsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- csirkefűszer keverék, bors
- a petrezselymes krumplihoz 1/2 kg krumpli és 1 csokor petrezselyem
- a sütéshez zsiradék
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Ma elkészitem ezt a sült csirke combot!