Őszre hangolódó, egyszerűen elkészíthető sütit készített a Drágám.
Ugye milyen szép színe van?
Bújtam a netet a receptért. Végül ez lett a nyerő, természetesen a saját ízlésünkre formálva.
A tojást habosra keverte a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd a lereszelt almával.
A liszthez keverte a sütőport és a darált mandulát. Végül hozzáadta az almás masszát.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntötte a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütötte.
A sütit megfelezte, megkente házi baracklekvárral és a süti másik felét ráhelyezte.
A vajat a csokoládéval együtt vízgőz fölött megolvasztotta és a kihűlt süteményre kente.
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg darált mandula
- 1 cs. sütőpor
- 5 db alma
- reszelt citromhéj, fahéj
- 10 dkg fekete csoki
- 3 dkg vaj
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Ez a bejgli recept nagyon bevált. Jó szívvel ajánlom:
http://konyhagyaricapriccio.cafeblog.hu/2016/12/22/bejgli/#more-691
Kedves Éva! Hol látta a mákosguba receptem? 🤔Mert a blogoldalamon nincs. 😊
Tetszett a makosguba receptje holnap megcsinalom koszonom! Kerek egy jo beigli receptet is koszonom