Hó vége felé sem kell lemondani a finom, fenséges falatokról.
Így ősz táján nagy eséllyel, viszonylag olcsón lehet hozzájutni kacsaalkatrészekhez, szárnytőhöz, amiből elkészülhet a ragacsos, cuppogni való pecsenye.
Kényelmes módja a főzésnek, hisz pici előkészület után a sütő elvégzi a dolgát.
A szárnyakról levágtam és felkockáztam a kacsahájat és félretettem. Ennek később szerepe lesz.
Összekevertem a pácot: bbq szósz, ketchup, méz, csípős csiliszósz, bbq fűszerkeverék.
Ezzel alaposan bekentem a szárnyakat és lefedve, 180 fokos sütőben 2 órán át sütöttem.
A kisülő fűszeres zsírból megmentettem néhány kanállal, amiben a feldarabolt zöldségeket – krumpli, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma és lilahagyma – megforgattam. Sóztam és hozzákevertem a korábban összevagdalt hájat és egy tűzálló edényben a sütőben puhára sütöttem. Az utolsó negyed órában légkeveréssel megpirítottam.
Nyakig ragacsosak voltunk 😅, de ezt az ételt nem lehet csak kézzel enni.
Megmaradt egy csészényi finom, fűszeres kacsazsír. Már a hűtőben dermed és várja, hogy Péter kovászos kenyérkéjén fejezze be földi pályafutását.
Hozzávalók 2 főre:
- 6 db kacsaszárnytő
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 1 db nagyobb lilahagyma
- 3 szem krumpli
- BBQ szósz, ketchup, méz, csípős csiliszósz, bbq fűszerkeverék, só
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: