Konyhagyári capriccio

BBQ kacsaszárny sült zöldségekkel

BBQ kacsaszárny sült zöldségekkel

Hó vége felé sem kell lemondani a finom, fenséges falatokról.

Így ősz táján nagy eséllyel, viszonylag olcsón lehet hozzájutni kacsaalkatrészekhez, szárnytőhöz, amiből elkészülhet a ragacsos, cuppogni való pecsenye.

Kényelmes módja a főzésnek, hisz pici előkészület után a sütő elvégzi a dolgát.

A szárnyakról levágtam és felkockáztam a kacsahájat és félretettem. Ennek később szerepe lesz.

Összekevertem a pácot: bbq szósz, ketchup, méz, csípős csiliszósz, bbq fűszerkeverék.

Ezzel alaposan bekentem a szárnyakat és lefedve, 180 fokos sütőben 2 órán át sütöttem.

A kisülő fűszeres zsírból megmentettem néhány kanállal, amiben a feldarabolt zöldségeket – krumpli, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma és lilahagyma – megforgattam. Sóztam és hozzákevertem a korábban összevagdalt hájat és egy tűzálló edényben a sütőben puhára sütöttem. Az utolsó negyed órában légkeveréssel megpirítottam.

Nyakig ragacsosak voltunk 😅, de ezt az ételt nem lehet csak kézzel enni. 

Megmaradt egy csészényi finom, fűszeres kacsazsír. Már a hűtőben dermed és várja, hogy Péter kovászos kenyérkéjén fejezze be földi pályafutását.

Hozzávalók 2 főre:

  • 6 db kacsaszárnytő
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 db nagyobb lilahagyma
  • 3 szem krumpli
  • BBQ szósz, ketchup, méz, csípős csiliszósz, bbq fűszerkeverék, só

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!