Ez nem kacsa. Ez kacsa! 😅
Akár klasszikusnak is mondhatnám, ha nem tenném hozzá a magam kis csavarját. De hozzá tettem. 😊
A kacsacombok bőrét beirdaltam és a forróra hevített serpenyőben mindkét oldalát elősütöttem.
A visszamaradt finom kacsazsírnak lesz később szerepe.
A combokat csinosan, bőrös felükkel lefelé egy sütőtepsibe tettem. Felkockáztam az almát, a birsalmát, a lilahagymát és a hús köré szórtam.
Bors és só a fűszere, mást nem is kíván.
200 fokra felmelegített sütőben, letakarva 2 órán át sütöttem.
Amikor puhára sült, megfordítottam a combokat és légkeveréssel pirosra sütöttem.
Közben elkészítettem a párolt káposztát. Ismét sikerült a piacon lapos káposztát vennem. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyivel finomabb, lágyabb íze van gömbölyű társánál.
Egy kanálnyi libazsírban ropogósra sütöttem a felkockázott bacont. Egy kevés cukrot karamellizáltam benne, majd beletettem a felkockázott lilahagymát és a laskára vágott káposztát. Sóztam, megszórtam egész köménymaggal. Egy evőkanálnyi balzsamecettel megöntöztem és fél deci száraz vörösbort adtam hozzá.
Időnként óvatosan megkevergettem, míg puhára nem párolódott.
Félidőben egy nagyobb kockákra vágott almát tettem hozzá.
A krumplit héjában megfőztem, héjától megszabadítottam és jó nagy kockákra vágtam.
A kacsa sülése közben keletkező zsírt egy nagyobb teflonedényben felforrósítottam és ropogós pirosra sütöttem benne a krumplikockákat.
Kékfrankos rosé illett hozzá.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 db kacsacomb
- 1 db birsalma
- 2 db alma
- 2 fej lilahagyma
- 5 dkg kockázott bacon
- 1/2 kg krumpli
- 30 dkg lapos fehérkáposzta
- só, bors, köménymag
- 1/2 dl száraz vörösbor
- 1 ek. cukor
- 1 ek. balzsamecet
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: