Konyhagyári capriccio

Töltött mángold

Töltött mángold

Bár borongós őszi idő van, a kerti növények is sorra vesztik el leveleiket, a tavasszal ültetett mángoldom fittyet hányva a novembernek, harsogó zölden kelleti magát a kert csücskében.

Nosza, akkor készüljön belőle valami finom egytálétel.

A darált húst összekevertem a félig főtt rizzsel és a felkockázott hagymával. Jó alaposan fűszereztem sóval, borssal, pirospaprikával, oreganóval és egy reszelt fokhagymával.

A mángoldnak nincs annyira meghatározó íze, ezért fontos az erőteljesebb fűszerezés.

A levelek vastagabb erét levágtam és csinos kis húsadagokkal megtöltöttem. Hasonlóképp, mintha káposztát töltenék. Előfőzni nem szükséges.

Besorakoztattam egy hőálló tálba, egy ujjnyi zöldségleves lét ráöntöttem.

Töltött mángold

A tetejére fokhagymás tejfölt tettem.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 3/4 órát sütöttem, lefedve.

Az utolsó 10 percben megszórtam cheddar sajttal és pirulásig hagytam benn a sütőben, fólia nélkül.

Most készítettem először. Nem okozott csalódást. Aki szereti az ehhez hasonló töltött ételeket, bátran ajánlom.

Hozzávalók 2 főre:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg rizs
  • 8-10 db mángoldlevél
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl zöldségleves lé
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg cheddar sajt
  • só, bors, pirospaprika, oregano

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!