Hihetetlen, de elkapott a karácsony láz.
Jó ez a várakozás…
Ez a vasárnapi ebédünk kitalálásában is észrevehető.
Akár ünnepi lakoma is lehet.
Tulajdonképpen nincs túl nagy különlegessége, de az almaköret elkészítése mindenképp már a karácsonyt idézi.
Kezdjük is ezzel:
Egy evőkanálnyi cukrot megkaramellizáltam és kb. másfél dl forró vízzel felöntöttem. Hozzáadtam egy kávéskanálnyi mézeskalács fűszerkeveréket, fél dl száraz vörösbort és a felére beforraltam.
A negyedekbe vágott almát beletettetem és félpuhára pároltam. Majd hagytam kihűlni.
Nézzük a szárnyasokat!
Csirkefűszer keverékkel alaposan bedörzsöltem a csirke- és kacsacombokat.
Közben a sütőben a sütőtálban a libazsírt felforrósítottam és a fűszeres combokat bőrükkel lefelé a tepsibe tettem.
Alufóliával lefedtem és 220 fokon negyed órát pirítottam.
Visszavettem a hőfokot 175 fokra és a pecsenyelével néha meglocsolva puhára sütöttem. Ez kb. 1 óra.
A fóliát levéve légkeveréssel szép pirosra sütöttem a már megfordított combokat.
A sütésből kinyert fűszeres zsírt egy nagyobb serpenyőben felfogtam és a félbevágott apró krumplikat közepes tűzön piros, ropogósra sütöttem.
Hozzávalók 2 főre:
- 2 db kacsacomb
- 2 db csirke felsőcomb
- 2 db alma
- 1/2 kg apró krumpli
- 1 ek. libazsír
- szárnyasfűszer keverék
- 1 ek. cukor
- 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
- 1/2 dl száraz vörösbor
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: