Konyhagyári capriccio

Sült szárnyaspecsenye különleges almakörettel, akár karácsonyra is

Sült  szárnyas pecsenyék almakörettel

Hihetetlen, de elkapott a karácsony láz.

Jó ez a várakozás…

Ez a vasárnapi ebédünk kitalálásában is észrevehető.

Akár ünnepi lakoma is lehet.

Tulajdonképpen nincs túl nagy különlegessége, de az almaköret elkészítése mindenképp már a karácsonyt idézi.

Kezdjük is ezzel:

Egy evőkanálnyi cukrot megkaramellizáltam és kb. másfél dl forró vízzel felöntöttem.  Hozzáadtam egy kávéskanálnyi mézeskalács fűszerkeveréket, fél dl száraz vörösbort és a felére beforraltam.

A negyedekbe vágott almát beletettetem és félpuhára pároltam. Majd hagytam kihűlni.

Nézzük a szárnyasokat!

Csirkefűszer keverékkel alaposan bedörzsöltem a csirke- és kacsacombokat.

Közben a sütőben a sütőtálban a libazsírt felforrósítottam és a fűszeres combokat bőrükkel lefelé a tepsibe tettem.

Alufóliával lefedtem és 220 fokon negyed órát pirítottam.

Visszavettem a hőfokot 175 fokra és a pecsenyelével néha meglocsolva puhára sütöttem. Ez kb. 1 óra.

A fóliát levéve légkeveréssel szép pirosra sütöttem a már megfordított combokat.

A sütésből kinyert fűszeres zsírt egy nagyobb serpenyőben felfogtam és a félbevágott apró krumplikat közepes tűzön piros, ropogósra sütöttem.

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db kacsacomb
  • 2 db csirke felsőcomb
  • 2 db alma
  • 1/2 kg apró krumpli
  • 1 ek. libazsír
  • szárnyasfűszer keverék
  • 1 ek. cukor
  • 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/2 dl száraz vörösbor

Kacsa és csirke pecsenye

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!