Konyhagyári capriccio

Tejszínes kék kagyló spagettivel

Tejszínes kékkagyló spagettivel

A karácsonyi habzsidőzsi után valami könnyed ebédre vágytunk.

A tálcányi kagylót eredetileg Szentestére kívántam elkészíteni, végül is elmaradt, mert a  halvacsora bőségesen elég volt mindkettőnknek.

A recept sajátom, bármi nemű egyezés más recepttel csakis a véletlen műve lehet.

Nos, vágjunk is bele.

A kagylókat bő vízben váltva tisztára mostam, az esetleges szennyeződéseket és a moszatot eltávolítottam róluk.

Egy nagyobb fazékban olíva olajat hevítettem és a felkockázott hagymát, fokhagymát, valamint az egy szem paradicsomot megpároltam benne.

Felöntöttem 1 dl száraz fehérborral és 1 dl vízzel. Megvártam míg felforr és beleborítottam a kagylókat. Frissen őrölt feketeborssal megszórtam.

Erős tűzön, időnként kavargatva, nagyjából 5-6 percig főztem. Tovább nem szabad, mert gumiszerűvé válik a cucc.

A kagylókat egy tálba szedtem, kibogarásztam a héjukból, visszatettem a főzőlébe és melegen tartottam. Néhány darabot meghagytam a díszítéshez.

Mindeközben kifőztem a spagettit al dente és a kagylós lével összeforraltam.

Két evőkanálnyi főzőtejszínnel finom, selymes állagúvá tettem.

Ha valaki úgy szereti, kínáljunk hozzá friss bagettet. A tejszínes szósz kitunkolása mennyei élvezetet sejtet. 😅

Hozzávalók 2 főre:

  • 1kg kék kagyló (héjastul)
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 2 ek. főzőtejszín
  • 25 dkg spagetti
  • só, bors

 

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!