Egyáltalán nem volt eszemben indiai kaját csinálni.
De! Tegnap láttunk egy indiai filmet, ami megmelengette a szívem. Nem csak a témája miatt, ami messze áll hál isten a hállivúdi ízlésvilágtól, hanem az ínycsiklandozó, számomra nagyon közel álló ízek miatt.
Ha tehetitek, nézzétek meg! Címe: Ezerízű szerelem. Kicsit béna a címválasztás, eredetileg a címe, The Lunchbox
Megbirizgálta a gondolataimat és számba vettem, van-e itthon mindazon alapanyag, amelyekből valami indiait alkothatok.
Végül is volt minden, ami nem, azt nemes egyszerűséggel behelyettesítettem.
Fogjunk is hozzá!
A felső csirkecombokat a csont mentén félbevágtam, besóztam, curry fűszerkeverékkel és egy kis olajjal bedörzsöltem.
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítettem és a nagyobb szeletekre vágott hagymát és fokhagymát egy kis víz társaságában puhára pároltam. Megszórtam garam massala fűszerkeverékkel.
Felerősítve a tüzet, a fűszeres combokat megpirítottam, csípős csiliszószt adtam hozzá, egy darab felkockázott paradicsom társaságában.
Takarékra vettem a lángot és csendesen rotyogtatva kb. fél óra alatt puhára pároltam a csirkét, időnként megforgatva a szószban.
Hozzáadtam a konzerv készrefőzött csicseriborsót és tovàbbi 10 percen keresztül összeforraltam.
Végül belekevertem 2 evőkanálnyi főzőtejszínt.
Köretként párolt rizst és – naan kenyér híján – négyrét hajtott, kicsi olajjal megkent, sütőben megmelegített tortillát adtam.
Izgatottan vártam Drágámtól a véleményt. Nagy kő esett le a szívemről miután evés közben csak hümmögést és elismerő mormogást hallottam csak.😅
Hozzávalók 2 főre:
- 3 db csirke felsőcomb
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 2 ek. főzőtejszín
- fél bögre jázmin rizs
- 2 db kész tortilla
- curry fűszerkeverék, garam massala, csípős csiliszósz, só
- 2 ek. olaj
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: