Konyhagyári capriccio

Sztroganoff pulykamell csíkok

 

Sztroganoff pulykamell csíkok

Tudom, tudom, marhabélszínből az igazi, kipróbálásra mégis érdemes pulykamellből is.

Hoztam fázisfotókat a könnyebbség kedvéért és épp úgy készítettem el, ahogy valamikor a 80-as évek egyik téli vakációján egy krakkói séf az asztalunknál. Akkor ettem először és annyira ízlett, hogy azóta, több, mint 30 év távlatában nagyon sokszor megfőztem, leginkább ünnepi alkalmakkor.

A titka az, hogy minden hozzávalót nagyjából egyforma csíkokra vágjunk.

A pulykát szójaszósz és olaj keverékében megforgattam,  vadfűszerrel megszórtam és pár órát hagytam pácolódni.

Pulykamell Sztroganoff módra

 

Csíkokra vágtam a többi hozzávalót:

Sztroganoff bélszín hozzávalói

 

Jöhet szép sorban a pirítás erős tűzön. Először a hús:

Sztroganoff pulykacsíkok

 

Kiszedtem a serpenyőből és a gombát tettem a helyére. Majd az uborkát:

Sztroganoff pulyka

Sztroganoff pulykacsíkok

 

Ropogósra sütöttem a szalonnát, benne megpirítottam a hagymát.

Sztroganoff pulykacsíkok

 

Aztán az összes többi hozzávaló visszakerült a serpenyőbe.

Egy evőkanál sűrített paradicsom, 2dl száraz fehérbor és pár babérlevél társaságában negyed órácskát rotyogtattam közepes tűzön.

Sztroganoff pulykacsíkok

Sztroganoff pulykacsíkok

 

Végül selymes tejszínt öntöttem hozzá.

Pulykamell csíkok Sztroganoff módra

Burgonya krokettel tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg pulykamell
  • 25 dkg gomba
  • 3-4 db csemege uborka
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, vadfűszer keverék

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!