Konyhagyári capriccio

Besameles Cordon bleu csirke rizibizivel

Besameles cordon bleu csirkemell rizibizivel

Havas reggelre ébredtünk. Szép csendes ilyenkor minden. Szeretem.

Gyomormelengető csirkemell ebéddel tettem föl az i-re a pontot.

Bevallom, nem nagy kedvencem a csirkemell. Az én ízlésemnek túl száraz.

Ezért is találtam ki ezt a fogást, hisz a füstölt tarja és a húsokat beborító fűszeres besamel jótékony hatással van a csirkemellre.

Egy éles kés segítségével a csirkemelleket bevágtam úgy, hogy egyben maradjanak, így szép nagy szeleteket kaptam, ami könnyen tölthető.

A szeleteket besóztam és mindegyikre egy-egy tarjaszeletet és két csík karakteres cheddart tettem. 

Csirkemell cordon bleu

Felgöngyöltem és egy jénaiba sorakoztattam őket.

Besamel mártást készítettem, amihez egy kocka fűszeres sajtkrémet kevertem. 

Ezzel borítottam be a roládokat.

A tetejére frissen aprított kenyérkockát és reszelt cheddart szórtam.

 

Csirkemell cordon bleu

180 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem.

Kurkumás rizibizi körettel tálaltam.

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 6 db  fél csirkemell
  • 6 szelet füstölt tarja
  • 15 dkg cheddar sajt
  • kb. 1/2 l besamel mártás
  • 1 kocka fűszeres ömlesztett sajt

Csirkemell cordon bleu

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!