Annyira, de annyira tanácstalan voltam, mi legyen a mai vacsora, ami gyorsan elkészíthető és ráadásul találok is alapanyagokat hozzá, mert vásárolni nagyon nem volt kedvem elmenni.
Aztán eszembe villant, legyen melegszendvics. Ha már melegszendvics, akkor viszont adjuk meg a módját. Így esett a választás a croque monsieur-re.
Persze ez is a szokásos magam módján készült.
Besamel mártást csináltam, amit sóval, borssal, mustárral és szerecsendióval fűszereztem.
Hozzákevertem a kockára vágott füstölt tarját (épp az volt itthon, de bármilyen sonka is kiváló).
Jöhetnek bele a reszelt sajtok. Inkább az intenzívebb ízűek.
Egy nagyobb jénait kivajaztam, belefektettem a kenyérszeleteket egymás mellé. A sajtos besamel felével megkentem őket, megszórtam reszelt sajttal.
Rátettem a kenyérszeleteket a megkentekre és ezeket is megkenten a besamel másik felével.
A maradék reszelt sajt került a tetejére.
190 fokos előmelegített sütőben, légkeveréssel pirosra sütöttem.
Baromi laktató.
Hozzávalók 2 főre:
- 8 szelet kenyér
- 10 dkg füstölt tarja vagy sonka
- 10-10 dkg cheddar és gouda sajt
- kb. fél liternyi besamel mártás
- vaj a kenéshez
- só, bors, mustár, szerecsendió
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek